Водещите новини
Home » Живот » Ето я учителката, която отиде мъртво пияна с колата си за работа
учителката която отиде мъртво пияна с колата си

Ето я учителката, която отиде мъртво пияна с колата си за работа

Поведението й е много непрофесионално, коменитра министърът на образованието Красимир Вълчев, научи 365novini.

Непрофесионално е поведението от страна на учителката от Хисар. Това коментира в Пловдив министърът на образованието Красимир Вълчев. Дори КТ предвижда и наказателен състав за това, ако тя бъде осъдена няма да може да заема длъжността. Междувременно директорът на училището предприема административно наказание, пише Блиц.

Тя с това си поведение уронва престижа на училището и на професията. Това са две основания да се търси дисциплинарна отговорност, каза още министърът. Началникът на Районния инспекторат по образование Иванка Киркова коментира проблема така:

По закона за предучилищно и училищно образование, ако има наложена присъда на педагогически специалист, той няма право да бъде учител. Следим случая отблизо, действията на директора на училището са адекватни. На 11 февруари, когато това се е случило, директорът я отстранява от изпълнение на служебните й задължения, тъй като тя не е била в състояние да ги извършва.

Днес са поискани писмени обяснения от нея. Има тридневен срок да отговори. Директорът на училището е работодател на учителя. Не на последно място и работата в посока безопасност на движението по пътищата. И от тази гледна точка има проблем.

Учителката от двете основни училища в Хисар Тонка Д. е била заловена на път за работа, в близост до школото, пияна зад волана на автомобила си. Дрегерът отчел 1,85 промила алкохол в кръвта на 44-годишната преподавателка. Тя е била арестувана за 24 часа.

Вероятността да бъде уволнена е голяма. Тонка е преподавала часове по физкултура в занималня.

blitz.bg

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!