Home » България » Тончо Токмакчиев: Мразя комунистите в червата, защото се редях 10 години за една „Лада“!
Тончо Токмакчиев: Мразя комунистите в червата защото се редях 10 години за една „Лада“!

Тончо Токмакчиев: Мразя комунистите в червата, защото се редях 10 години за една „Лада“!

Тончо Токмакчиев не понася времето на Тодор Живков

Известният комик Тончо Токмакчиев е сред най-големите противници и критици на комунизма. За него някогашният тоталитарен режим, който властваше у нас, е бил пълна глупост и е влачил държавата назад.

Актьорът е роден в Бургас, но живее в София от 30 години. Преди падането от власт на Тодор Живков той е бил принуден да живее в родния си град и не е можел да дойде в столицата, където е меката на актьорството в България.

Веднага след обявяването на демокрацията обаче Токмакчиев се озовава в София за постоянно. Преди това той също е бил в столицата, но само като студент, тъй като е учил в НАТФИЗ.

Тончо Токмакчиев
Тончо Токмакчиев мрази комунистите в червата

Тончо Токмакчиев не понася ограниченията на социализма и неведнъж го е казвал. Той държи да подчертава винаги, когато може, че онова време е било много неприятно за България, за да го знаят днешните поколения.

„Нека младите да знаят, че имаше време, когато се редяхме по 10 години за една „Лада“. Това са неща, които е хубаво да се знаят днес, когато си мислим, че живеем много лошо.“ – сподели преди време актьорът в ефира на БНТ.

Днес мнението му не се е променило. Той продължава да има крайно негативно мнение за социализма и е щастлив, че живеем в друго време.

Тончо Токмакчиев, макар да мрази комкунистите, никога не се е определял като седесар. Миналата година беше кандидат за кмет на София и беше подкрепен от Зелените.

Факт е, че никой от „Ку-ку“ не е почитател на социализма и неслучайно в предаването главно място заемаше кукла, която осмиваше Тодор Живков. Цели три десетилетия по-късно нищо не се е променило.

Източник: Зона98

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.