Home » Свят » Тези близначки се родили със сраснали глави. Ето как изглеждат днес
Тези близначки се родили със сраснали глави. Ето как изглеждат днес

Тези близначки се родили със сраснали глави. Ето как изглеждат днес

Раждането на сиамски близнаци е доста рядко явление. Случва се примерно веднъж на всеки 200 000 раждания.

За съжаление, шансовете сиамските близнаци да оцелеят са много малки. До 50 % от тези близнаци се раждат мъртви и едва 25 % са способни да оцелеят.

Близначките Ерин и Деби Дилейни се родили през лятото на 2016. В повечето случаи, когато сиамските близнаци имат собствени органи, независима кръвоносна и нервни системи, съвременната медицина е способна да ги раздели и им дава възможност да водят пълноценен живот.

В случая с Ерин и Деби това било доста проблематично – близнаците имали общи черепни кости, разбра 365 Новини.

Разбира се, без операция за нормален живот на сестрите не можело да става и дума. Но операцията необходима за разделянето им, била съпроводена с рискове, които можели да засегнат едното или дори и двете деца.

сиамски-близначки
Heather Delaney / Facebook

В крайна сметка, уникалната и сложна операция по разделяне на сиамските близнаци с общи глави била проведена в Детската болница във Филаделфия.

Цял екип класни хирурзи и специалисти 11 часа работели усилено по разделянето на децата, предотвратявайки масивно кръвотечение и следоперационни усложнения. За щастие, благодарение на майсторството и блестящите навици на лекарите и медицинския персонал, момичетата били успешно разделени.

„Въпреки това, което трябваше да издържат, те са много щастливи момичета“ – разказва майка Хедър Дилейни.

5 месеца след операцията близнаците се отправили вкъщи. Там можели да започнат своя нов живот и да растат в любов и грижи ред родителите и и и другите членове на семейството.

сиамски-близнаци-разделяне

Според майка им, и двете момиченца се развиват отлично.

Те не се боят от хората“ – казала тя. „Учудващо е колко смели са след всичко, което са изпитали“.

сиамски-близнаци

На първо време след раждането си близнаците трябвало да се адаптират към своето състояние. Всяка от сестрите била съпричастна към това, което се случвало с другата.

Сега Ерин може да седи, а Деби се научила да се преобръща. Съдбата им отредила тежки изпитания, но близначките се оказали много силни и упорити и сега получили нов шанс в живота!

сиамски-момичета-близначки

Всичко това нямаше да бъде възможно без удивителната работа на лекарите и подкрепата на родителите на близнаците. Наистина вдъхновяваща история!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.