Водещите новини
Home » Топ новини » Татяна Дончева шокира с разкритие: Борисов не смее да Сдаде Властта заради Кръвни Ангажименти към СИК!
Татяна Дончева шокира с разкритие: Борисов не смее да Сдаде

Татяна Дончева шокира с разкритие: Борисов не смее да Сдаде Властта заради Кръвни Ангажименти към СИК!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

„Като бивша мутра от СИК, Борисов продължава да има ангажименти към СИК и сега в ролята си на премиер. Ангажиментите му са кръвни – към хора като Маджо, Маргините и всякакви отломки на групировката.

Защото в мафията влизаш лесно, но излизаш само гушнал букет и с краката напред. Или пък тотално съсипан от някакви папки с доказателства за престъпления. Подозирам, че тия хора действат Борисов по втория начин. Но не е изключен и първия, като се има предвид параноята му и армията от гавази, която денонощно го пази.

Борисов е поел ангажименти и към множество мултинационални олигархични кръгове. И тия ангажименти му тежат като воденичен камък, понеже вече е взел парите. Има ангажименти към Домусчиев, следете раздаването на концесиите на пристанищата. Домусчиев очаква да получи от кабинета всички черноморски пристанища. На групировката ТИМ пък Борисов е обещал да даде пристанищата по Дунав“. Това каза в предаването „12+3“ по БНР Татяна Дончева.

Спорен нея Борисов не подава оставка по две причини:

Първата е ясна вече и на децата – служебно правителство, наредено от Радев ще вкара в затвора и мутро-премиера и половината му Шайка, която все още свенливо наричаме „партия“, понеже още е на власт и репресира. ГЕРБ прекрасно осъзнават, че всеки ден на власт ги маргинализира и унищожава. Но нямат други варианти за спасение и затова са се вкопчили във властта“.

Според Дончева втората причина Борисов да продължава да се натиска на власт, въпреки унищожителните за него и партията му последствия е в „ангажиментите, които е поел към различни бизнес и други криминални и полукриминални кръгове. Обещал им е много изгодни сделки за сметка на държавата и българския народ. Парите е прибрал и може би похарчил, но тия протести с искания за оставката му, го свариха неподготвен. Има да довършва много неща“.

„ГЕРБ може и да не долазят до редовните парламентарни избори след 6 месеца… Партията им се разпада. Под напора на протестите и критиките от Европа на много техни редови членове и дребни функционери, които не са крали много, съвестта им започна да проговаря. Други пък напускат от страх да не бъдат завлечени на дъното от потъващият Титаник. Не случайно Борисов и хората му наченаха цяла поредица от отчаяни спасителни мероприятия. Преди месец обещаха увеличаване на студентските стипендии. Миналата седмица пък организираха среща с ректорите на университети и им обещаха, че ще вдигнат с 20 % заплатите на университетските преподаватели.

Борисов се страхува, че студентите, които ще дойдат на 1-ви октомври, могат да направят с него това, което направиха с Луканов през 1990 г. ГЕРБ отвориха черните си каси и раздават пари на кило и сега оставането на Борисов на власт зависи само от това много хора ли ще му се продадат. Но както казахме, дори да докрета до редовни избори, там ще се провали с гръм и трясък“, каза Татяна Дончева.

Според нея „политическите сили – стари и новосъздадени, нещо ще добавят по някой процент към електората си вследствие на протестите. Колко? Ще видим на изборите… Цветан Цветанов е създаде ГЕРБ като една милиционерска партия, която грубо потъпкваше човешки права, преследваше хора и ги подлагаше на безпрецчедентен съдебен и административен произвол.

И новият му политически проект, заченат с американски пари, копира пак същия модел. Новата партия на Цветанов ще е резервен коловоз и патерица на гербаджиите“.

Дончева е категорична, че ГЕРБ няма да спечели следващите парламентарни избори: „Има ескалация на омразата към тази полумафиотска и клиентелистка организация. Протестите ерозират и унищожават партията и нищо чудно да се окаже, че ако ГЕРБ все пак долазят до редовните избори, подкрепата за тях да е под 5 %.

Затова всички опозиционни партии трябва да направим така, че този път изборите да са честни – за първи път от 11 години насам“, завърши Дончева.

Пею Благов, Skandalno.net

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.