Водещите новини
Home » България » Такситата извадиха голямата секира! Вижте новите тарифи
Такситата извадиха голямата секира! Вижте новите тарифи

Такситата извадиха голямата секира! Вижте новите тарифи

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Такситата в Пловдив ще поскъпнат. С промени в наредба №34, която днес министърът на транспорта Росен Желязков подписа, те вече имат право да надуят първоначалната такса два или три пъти над минималната цена на километър.

Долната граница се определя от общината и в момента в Пловдив е 0.80 лева за километър дневен пробег и 0.90 лева на километър за нощен. Това означава, че ако досега ни взимаха 1 лев за „добър ден“, след обнародването на наредбата в Държавен вестник, първоначалната такса ще скочи между  на 1.60 – 2.40 лева през деня и 1.80 – 2.70 лева през нощта.

Досега първоначалната такса не биваше да надвишава с повече от 50% тарифата за километър в съответното населено място. Против промяна в наредба №34 се обяви и Комисията за защита на конкуренцията.

Шофьорите на жълтите коли обаче се аргументираха, че така ще компенсират късите курсове, които обикновено не са им изгодни и нерядко ги отказват.

Междувременно таксиметрови шофьори окупираха днес сутринта офиса на Организация и контрол на транспорта в Пловдив. Те бяха гневни, че  заради забавяне в процедурите по издаване на общински разрешителни не могат да работят.

По думите им в такава ситуация са около 400 шофьори на жълти коли в града. Шефът на ОКТ Пламен Вълков обаче обясни, че нови документи могат да се издават най-рано след месец, тъй като проектът на Наредбата за определянето на и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината е качен на сайта едва вчера, а трябва да мине и през ОбС.

Източник: Марица

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.