Home » Свят » Светлина в тунела: Израел създаде лекарство-чудо, което вдига болен от Ковид-19 за 5 дни
Светлина в тунела: Израел създаде лекарство-чудо което вдига болен от Ковид-19 за 5 дни

Светлина в тунела: Израел създаде лекарство-чудо, което вдига болен от Ковид-19 за 5 дни

Израелци обявиха сензационно, че са намерили лекарство-чудо срещу Ковид-19. 90% от пациентите, лекувани с новия препарат „EХ-CD24“ биват изписвани за 5 дни, разбра 365 Новини.

Около 93% от пациентите с тежък коронавирус, лекувани с новия препарат, пък се възстановяват в рамките на до 10 дни, твърди израелския в. „Джерусалем пост“.

Лекарството е във фаза II на проучването и се прилага експериментално в няколко гръцки болници. То е разработено от екип на медицински център „Сураски“, базиран Тел Авив. Резултатите при фаза II потвърдиха първоначалните от фаза I, които проучвания бяха проведени в Израел миналата зима. При тях 29 от 30 пациенти с умерен или тежък коронавирус се възстановиха в рамките само на няколко дни.

EХ-CD24„Основната цел на това изследване беше да се потвърди, че лекарството е сигурно“, каза проф. Надир Арбер. „Досега нямаме регистрирани никакви значителни странични ефекти при нито един от пациентите и в двете групи“, добавя той.

Изпитването се провежда в Атина, тъй като в Израел няма достатъчно подходящи пациенти. Водещ в тази дейност е гръцкият комисар по коронавируса проф. Сотирис Циодрас.

Експертите на този етап не желаят да дават повече подробности, докато не завършат пълния цикъл на изследванията, които трябва да приключат в средата на месец ноември.

Лупа бг

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.