Home » Свят » Край на К-19! Това просто нещо „деактивира“ вируса!
Край на К-19! Това просто нещо „деактивира“ вируса!

Край на К-19! Това просто нещо „деактивира“ вируса!

Инженери от Масачузетския технологичен институт са проектирали нагряваща маска, която да филтрира и деактивира коронавируса, намалявайки риска от инфекция, съобщи „Сабах”, цитиран от „Дарик“.

Според Sci-Tech Daily маската за многократна употреба ще включва медна мрежа, която ще се нагрява посредством захранване от батерия.

Според изследването, мрежата в съчетание с високите температури биха деактивирали вирусните частици, тъй като въздухът преминава многократно през мрежата, докато човекът, който носи маската, вдишва и издишва.

Нагряваща маска срещу Коронавирус„Това е напълно нова концепция за маска, тъй като тя не блокира вируса, а му позволява да премине през маската, но го забавя и деактивира”, твърди Майкъл Страно – един от преподавателите в института.

Той отбеляза, че маските, които хората носят сега, ги предпазват от заразяване, но всъщност никой не мисли за деактивиране на вируса и стерилизирането на въздуха.

След като вече са започнали да създават прототипи, изследователите планират да стартират тестовете за маските много скоро.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.