Home » България » Смразяващ разказ на очевидци как полицай помита 8-годишно дете на „зебра“ в Братаница
Смразяващ разказ на очевидци как полицай помита 8-годишно дете на „зебра“ в Братаница

Смразяващ разказ на очевидци как полицай помита 8-годишно дете на „зебра“ в Братаница

От 365 Новини ви представяме разкази на очевидци на инцидента с блъснатото дете в Братаница

Служител на МВР-Пазарджик блъсна 8-годишно дете на пешеходна пътека в село Братаница. По-късно момичето почина в болница. Според очевидци, колата се движела с над 90 км/ч.

„Чуха се силни спирачки, трясък, това не е първата катастрофа, доста са се случвали. Изтичах бързо навън , за да видя какво се случва. Червен автомобил беше паркиран тук на тротоара, Мони лежеше на пътя. Казаха ми след това, че са я ударили на пешеходната пътека, която е доста по-надолу. Мони имаше доста силен пулс, но не дишаше.

Устата ѝ посиняваше, затова започнах изкуствено дишане на момента, цветът започна да се връща в устните й, пулсът ѝ стана доста силен за известно време, след това бях сменена от Ина тук , да взема въздух, тя продължи с изкуственото дишане на Мони„, каза пред камерата на БНТ очевидка на инцидента.

Жената разказа, че през тази почивка е видяла поредното обаждане към Бърза помощ. Първото обаждане е в 11:38, а последното в 11:52.

„След тези 14 минути аз се върнах отново да правя това изкуствено дишане на детето, Бърза помощ не идваше. Нямах възможност да засека колко отне идването на линейката. Хората от селото казват, че повече от 30 минути са минали преди да мине линейката„, каза очевидката на инцидента.

Ина, която също е свидетел на инцидента каза, че е видяла кола, която е профучала покрай нея с над 90 км /ч

„В суматохата се чуваше само: Кога ще дойде тази линейка. Наистина линейката дойде доста късно„, продължи Ина.

Снощи хората от Братаница се събраха на мястото, където е починало детето. Те заяви, че хората трябва да шофират по начин, по който да пазят всички деца на пътя, така сякаш това е тяхното дете.

Всичко излезе отрицателно и за алкохол и за наркотици на водача. Двете деца се прибираха към вкъщи. Пресичаха правилно. Изчакаха да ги пропуснат колите. Колоната спря, но червеният автомобил не спря и удари децата. Тези деца всички ги познаваме и знаем, че пресичат само на пешеходна пътека, Детето просто излетя. Автомобилът се спря на знака и се удари ей тук, описват ситуацията други очевидци.

Според една от жителките на селото проблемът е отдавна.

„Проблемът не е в това, че детето е ударено точно от полицай, а че този път преди 7-8 години бе отремонтиран и стана като магистрала. Само за 1 година 2 деца на Братаница станаха жертва“, пояснява тя, а друга допълва, че един мъж е бил прегазен преди 3 месеца късно вечерта. Явно не са го видели, но има смъртна случай.

Преди няколко месеца на същото място е убит друг човек. През 2018 г. пак дете беше блъснато и убито на друга пешеходна пътека.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.