Home » България » Ново 20! Храненичетата на Бойко – Стъки и Недялко организират референдум
Ново 20! Храненичетата на Бойко - Стъки и Недялко организират референдум

Ново 20! Храненичетата на Бойко – Стъки и Недялко организират референдум

Върлите бранители на Бойко Борисов, „модела ГЕРБ“ и статуквото – ММА борецът Станислав Недков – Стъки и Недялко Недялков на ПИК инициират национален референдум за еврото, машинното гласуване и българите в чужбина.

От Фейсбук публикация на Стъки става ясно, че Консервативно-патриотичното движение, което са основали „като алтернатива на проядената от корупция политическа система“, инициира референдум в три точки:

1. Трябва ли да има 100% машинно гласуване?

2. Да приеме ли България еврото?

3. Трябва ли да гласуват българите в чужбина за национален парламент?

Според тях това са въпроси, на които не политиците, а българските граждани трябва да отговорят.

„Започваме подготовка за организиране на национален референдум по горните 3 точки. Търсим съмишленици и доброволци, които да се включат в обществено полезната ни инициатива“, канят те. Въпреки твърдението им, че просто задават въпроси, ясно изказват мнение и по трите точки.

„1. ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА 100% МАШИННО ГЛАСУВАНЕ?

Данните от последните избори – в секциите с машини активността е 38%, а с хартия е около 50%. Имаме най-ниската избирателна активност на прехода. 2 200 000 гласуваха с хартиена бюлетина на 04.04. Сега, 3 месеца по-късно, 600 000 от тях не отидоха да гласуват, след като в 45 НС бе въведено задължителното машинно гласуване..

След, като и Конституционният съд не пожела да ни чуе, на нас ни остана един единствен вариант – да ги задължим да отменят машинното гласуване чрез този Референдум.

Всички европейски страни, които направиха опит с машинно гласуване, скоро след това го отмениха, като в Германия дори беше забранено от техния Конституционен съд – поради непрозрачност на цялата процедура на гласуване.

2. ДА ПРИЕМЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ ЕВРОТО?

Според мнозина експерти това ще доведе до повишаване на цените на стоки и услуги, но не и на заплатите и пенсиите. Левът е едно от малкото български неща, които все още не са ни отнели. Посегнаха на традиционното семейството между мъж и жена, посегнаха на децата, като искат гей двойки да осиновяват, а Слави Трифонов чрез чалгата посегна и на хорото ни. Посегнаха и на Православната Църква.

Съгласни ли сме да си дадем и геройския “лев”?

3. ТРЯБВА ЛИ ДА ГЛАСУВАТ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРЛАМЕНТ?

Един от основните приоритети на КПД е борбата с демографската криза. Трябва да направим така, че да приберем българите от чужбина, а не да им разкриваме секции, при които гаранцията за честно отчитане на техния глас е почти нулева. Държавата трябва да създаде условия за икономически растеж, инвестиции и откриване на нови работни места, за да прибере в родината тези българи, които са отишли временно или сезонно да работят в чужбина.

За българите, които са се установили трайно там, гласуването е един добър повод те да се приберат в родината, за да видят роднини и приятели.

От 365 Новини Ви питаме какво мислите за тяхната инициатива и ще я подкрепите ли?

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.