Home » България » Служители се оплакват от непоносими условия на работа в „Джъмбо“! От веригата отричат!
Служители се оплакват от непоносими условия на работа в "Джъмбо"! От веригата отричат!

Служители се оплакват от непоносими условия на работа в „Джъмбо“! От веригата отричат!

Осем бивши служители на магазин „Джъмбо“ в Пловдив изпратиха сигнал, в който твърдят че са останали без работа, заради нереалистични изкисквания към тях. Ето какво пишат гражданите:

„Имаме нужда от помощ. Ние всички сме бивши служители на фирма „Джамбо ЕС Б“. Всеки от нас е пострадал по един или друг начин. Караха ни да мием пода всеки ден без това да влиза в длъжностната ни характеристика.

Нито един от нас няма застраховка, ако се случи инцидент на работа. Ако си болен – режат ни от парите по 200 лв. Ако закъснееш да се чекираш, следва мъмрене, санкция и уволнение“.

Наш репортер се свърза с ръководството на фирма „Джамбо ЕС Б“, за да отрази и другата гледна точка. От фирмата отрекоха тотално всички обвинения и определиха информация от сигнала като абсолютно лъжлива. Бившите служителите дори не са представили фиш като доказателство за отразени глоби.

Дружеството има право да прекратява трудови взаимоотношения, ако служителите не се справят с работата.

От „Джъмбо“ изтъкнаха, че са коректен работодател, който плаща реални осигуровки на всички, плюс допълнителни бонуси. Колкото за биометричните данни, които са взимани от служителите, от ръководството твърдят, че нямат представа за какво става въпрос.

В същото време в платформата „БГ работодател“ отзивите на бивши служители са покъртителни, като много от тях там застават с имената си, когато обвиняват веригата. Навярно не е случаен и фактът, че от фирмата и в момента набират персонал на няколко позиции, което сигурно говори за голямо текучество при тях.

Източник: plovdiv24

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.