Home » България » Медицинска сестра направи на пух и прах управляващите
Медицинска сестра направи на пух и прах управляващите

Медицинска сестра направи на пух и прах управляващите

Видите ли, изведнъж се оказа, че липсата на кадри е голям проблем на здравната система? И сега…”ревем”! И ще я спасим, като командироваме студентите по медицина 6-ти курс!

Ехо…те отдавна работят! Не само от 6-ти, а още от 2-ри курс започват да работят и това е от години.

Мая ИЛИЕВА, медицинска сестра, фейсбук

Отдавна студентите по медицина попълват дупките в системата и то абсолютно незаконно, защото ги назначават на сестрински места, изпълняват техните функции и компетенции, но се водят болногледачи по документи. Така, че тази идея няма да спаси системата, защото, ако ги изпратят принудително в инфекциозните звена, ще се оголят други сектори…

И представяте ли си какви ” нагли” лекари се появили от Бургас дето искат по 500 лв на дежурство в Ковид отделение? САМО, защото ще рискуват живота си за да спасят нечий друг, ще дежурят облечени, като космонавти между 12-24ч, няма да почиват, няма да спят, няма се хранят нормално, няма да виждат семействата си, ако ги поставят под карантина, ще работят извънредно и в делник и в празник, ще им забранят отпуските и ще трябва да се надяват бурята да отмине бързо и да не останат САМО статистика в цифри!

Друго си е да си ресторантьор! Там само, защото може да фалираш никакви правила и заповеди не важат …даже вируса е безобиден, важното е да се ” наплющиш” и да ти видят сметката с 9те% ДДС …да ти хареса! Ама, там за сметката никой не мрънка, че му е скъпо, но когато сложиш цена за живота си…става страшно!

Така, че…” скъпи” управляващи, и министри и работодатели дойде време да започне наддаване за специалисти в системата!

Няма нищо нередно в това търсенето да определя цената ( това са ваши думи)! Няма нищо нередно на лекар за дежурство в Ковид отделение да се плащат 500лв, на медицинска сестра 400, на студент по медицина 300, на санитар 200 лева…на всичкото отгоре е възможно! Щом е в реда на нормалното да има лекари и директори на болници със заплати между 60 – 100 000 лева, значи пари има и те просто трябва да бъдат преразпределени правилно!

В противен случай запретвайте ръкави и бегом към първата линия и вие клетва сте давали г-н министър, дами и господа от Здравната комисия, директори на болници или….викайте неволята!

Кандидатура за работа:

Медицинска сестра с 25 годишен опит в Сърдечна реанимация и Ковид реанимация, с над 15 дипломи и квалификации, работа в екип, комуникативна, стриктно изпълняваща служебните си задължения, ” конфликтна”, когато не се спазват законите и КТ!

Минимални изисквания: Основна заплата 2000 лв, на дежурство в Ковид реанимация 400 лв, застраховка живот, допълнителна отпуска (ако съм жива и здрава да я използвам след това)!
Приемам оферти!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.