Home » Топ новини » Шепа алчни безродници безчинстват в България! Пенсионерите трябва да се организират срещу тази гмеж
Шепа алчни безродници безчинстват в България! Пенсионерите трябва да се организират срещу тази гмеж

Шепа алчни безродници безчинстват в България! Пенсионерите трябва да се организират срещу тази гмеж

Журналист от пенсионерски вестник казва в тв предаване, че „българският пенсионер се страхува да изразява мнение“. Мисля, че господинът не е прав, защото в България има хиляди смели, трезвомислещи и говорещи истината пенсионери!

Да, българите имат хиляди мъдрости, сътворени от живота и опита им, но мисля, че господинът пропуска по-важната и точна, валидна днес за по-голямата част от медиите, а именно, че: „Който плаща, той поръчва музиката!“. Плащачи в България дал Господ, и то изключително „взискателни“.

Кое диктува тези мои разсъждения?

Единствено фактът, че съм изпращала материали до много вестници. За моя голяма радост винаги са били публикувани. Но от всички тях само един-единствен главен редактор се свърза с мен с думите: „Не спирай да пишеш, продължавай в същия дух!“.

Пиша редовно и никога, от никого не съм вземала и стотинка. Достатъчни са ми били няколко топли и искрени думи – стимул, поощрение и повод да откликвам на всичко ставащо в България! Признавам, често тонът ми е дързък, остър, но истински и искрен. Често предизвикващ гняв, злоба и страх у плазмодиите. Но нали всеки българин има право да изразява отношение и позиция.

Не мога да проумея как тази над 2 милиона пенсионерска армия не осъзнава каква и колко мощна сила е. Но как да е друго, щом на тази армия се гледа като на „извадка от обществения организъм“.

Как да е в държава, в която управляващи и политици отдавна са отхвърлили и забравили социалната чувствителност. И как, как да пишеш за красиви неща, като през ден ставаш свидетел на това как „чудовището“ изяжда своите творения“.

Защо и докога ще се примиряваме с подлости и предателства, задкулисие, безочливи лъжи и извъртане на 360 градуса? Защо позволяваме в България да вършеят и безчинстват шепа безскрупулни, алчни безродници? Не е ли вече време да си върнем окрадените милиони и милиарди?

Народът си кротува и пасува, а наглите не спират да търсят и чертаят нови схеми за крадене на пари. Не ни стряскат дори данните, че на година от тази държава си отиват 52 000 българи, че всеки трети пенсионер е под прага на бедността, че се затриват стотици села.

Не се ли вижда, че в България за депутати, министри, политици, управляващи бедност няма?

Бедността умишлено е създадена за пенсионерите и работещите бедни! Не ни стряска дори поредният призив: Гответе се за затягане на коланите! Че то дупки не останаха вече по тия колани и защо това затягане е само за пенсионерите, а за миропомазаните няма бедност, няма мизерия? За тях са само разкошът, луксът и животът.

Българските пенсионери трябва да се организират срещу цялата тази гмеж! Нужна е повече смелост и независимост!

Валерия Стефанова, Лондон

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.