Home » Топ новини » Съдебен лекар с ужасяващ анализ за смъртта на Милен Цветков
ужасяващ анализ за смъртта на Милен Цветков

Съдебен лекар с ужасяващ анализ за смъртта на Милен Цветков

Категорично – смъртта на Милен Цветков е настъпила от удара, научи 365novini.

Изобщо не може да се говори за закъсняване на линейка, за недобре оказана първа или спешна помощ.

Не мога да зная непосредствената причина за смъртта на Милен Цветков, но съдейки от моята практика, смятам, че най-вероятно е гръдна травма.

Единствено съдебният лекар, който прави аутопсията, може да каже на сто процента причината. Не може свидетел, който е гледал отстрани да гадае какво се е случило, още по-малко, ако той изобщо не е лекар”.

Това коментира пред “Труд” д-р Галина Милева от Бургас, която е сред най-известните съдебни лекари в България.

Тя е с над 30 години стаж в професията си, бивш депутат от ГЕРБ до 2015 г. На д-р Милева бе поверена експертизата на терориста, който през лятото на 2012 г. на летище “Сарафово” взриви бомба и загина заедно с петима израелски туристи и български шофьор на автобус.

От твърденията на очевидеца Тодор Петров може да излезе, че случаят е тежка телесна повреда, а не причиняване на смърт по непредпазливост.

И 22-годишният дрогиран шофьор Кристиан Николов да бъде оправдан за убийството на Милен Цветков, а деянието му преквалифицирано, предупредиха юристи.

“При удар отзад с такава скорост, ударът придава огромно ускорение на предния автомобил. Затова говоря за гръдна травма. Допускам да има и гръбначно мозъчна травма.

В гръдната област или е била разкъсана сърдечна торбичка, или има разкъсване на аорта, или на голяма белодробна артерия, тъй като се съобщаваше за кръв в гръдна кухина при опита пострадалия да бъде интубиран”, каза още д-р Милева.

Тя обясни, че с разкъсана аорта човек не може да оцелее.

“Това е травма, несъвместима с живота. Когато имаме сърдечна тампонада с разкъсване на аорта, внезапната смърт настъпва много бързо. И на втората минута колегите с реанимационния автомобил да са там, като не знаят диагнозата, няма как да помогнат.

През годините имаме доста такива случаи, но предимно при челни сблъсъци, при които двете коли преди удара се движат с висока скорост.

По-отдавна е имало и случаи с удари отзад. Но повтарям – само колегата, който направи аутопсията, може с точност да посочи причината за смъртта”, заключи д-р Милева.

Аутопсията сочи, че вътрешен кръвоизливи от разкъсване на аортата

Журналистът Милен Цветков е получил четири несъвместими с живота травми при жестоката катастрофа. Една от тях е разкъсване на аортата, предизвикала вътрешен кръвоизлив.

Той е бил с множество наранявания на вътрешните органи. Травмите са причинени от удара. Контузени са черния дроб, белите дробове, счупени са ребрата му от 3-о до 11-о.

Според медици е възможно Цветков да е останал в съзнание до 5 минути, но травмите му категорично са несъвместими с живота.

марица

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.