Home » Топ новини » Сачева: Който не харесва промените, които предлагаме, да се погледне в огледалото. Това не е наш проблем
Сачева: Който не харесва промените които предлагаме

Сачева: Който не харесва промените, които предлагаме, да се погледне в огледалото. Това не е наш проблем

Ако някой в момента не харесва кривото огледало на своите собствени представи, това не може да е проблем на партията, която предлага промени.

Това объркано обяснение даде социалният министър Деница Сачева, която уточни, че предложението за нова конституция на ГЕРБ е огледален образ на всички искания на улицата.

Тогава ѝ беше припомнено, че огледалото всъщност показва наобратно, при което Сачева продължи с има ли хора, които предлагат реални решения. На въпрос дали това не се чува на избори, отговорът беше, че се чува по всяко време, след като Сачева обясни, че на протестите вече се появявали и елементи на вуду, след появата на бесилки.

Въпросът е ще има ли помощ за всички хора, ще има ли адекватно управление на предстоящи кризи, посочи тя. Попитана дали това ще го има, ако ГЕРБ остане на власт, отговорът беше, че „няма оправдаване за оставане на власт. Правим всичко възможно да подготвим страната ни за това, което предстои“ – т.е. последиците от кризата с коронавируса, които са всеобхватни. „Всичко това изисква работещи институции”, настоя Сачева.

ГЕРБ си има премиер и той се казва Бойко Борисов – всичко останало са медийни спекулации, каза Сачева, която подчерта абсолютно същото за слуховете, че бившият външен министър Николай Младенов може да е временен вариант за заместник на Бойко Борисов. Сачева видя и „много“ хора в ГЕРБ, които били посочени за премиер, но водещият на сутрешният блок на Нова телевизия Виктор Николаев отвърна, че изглежда не са толкова много.

Не беше пропусната и позицията на президента Румен Радев за оставка – неговата роля е да балансира, не да размахва юмруци, смята Сачева. Тя попита и какво щяло да стане 1997 година, ако тогавашният президент Петър Стоянов действал както Радев сега.

„Всеки човек е недоволен от различни неща“, подчерта Сачева и изрази позиция, че малцина в България си давали сметка за цялостната политика, която води правителството – недоволните обикновено недоволстват от нещо конкретно.

Откакто ГЕРБ управлява, минималната работна заплата стана от 240 лв. на 610 лв. сега, да пример Сачева. Тя даде и друг пример – с мярката „60 на 40“ безработицата сега е 7,9%, иначе щяла да е 14%. Правителството работи да движи страната напред, а не към регрес, добави тя и видя решението да живеем по-добре в това да не се спъваме сами по пътя напред. Накъде вървим – да живеем по-добре или по-зле?

Не се страхуваме от служебен кабинет, въпросът е кой ще е в него, заяви Сачева и след като Виктор Николаев възкликна защо пък не тя, ако си смени политическите предпочитания, Сачева отвърна, че тя винаги е била десен човек. Като отказа да коментира времето, в което громеше ГЕРБ като партия на корупциятта, а днес е министър в кабинета на Борисов

Ако няма яснота за организацията на изборите, тогава има проблем, смята Сачева. Затова и според нея трябва да има дебати и за Изборния кодекс – за да се решат неща като електронното гласуване например. „Ако едно управление е добро, защо предлага рестарт?“ – на този въпрос

Сачева отговори с думите, че щом по социологически проучвания обществото не одобрява и щом се възхищаваме на хора, замерящи държавни институции с яйца и домати, трябва да се говори по темата. Иначе сега имало квазиформа на анархия, а всичко, което се случва, трябва да има много ясна оценка. „Всеки, който си въобрази, че опаковката е съдържание, рано или късно си отива въобще от историята“, заключи Сачева.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.