Home » Топ новини » РЗИ опроверга НОЩ: Д-р Нели Пандова не е починала от COVID-19
Д-р Нели Пандова не е починала от COVID-19

РЗИ опроверга НОЩ: Д-р Нели Пандова не е починала от COVID-19

Проверка на РЗИ-София окончателно опроверга твърдението на Националния оперативен щаб (НОЩ), че лекарката от столичния Център за спешна медицинска помощ д-р Нели Пандова е починала от COVID-19, научи 365novini.

Така беше съобщено първоначално от кризисния щаб заради симптомите на покойната и контактите й със заразен шофьор на линейка, уточнява „Марица“.

Оказа се, че доктор Пандова имала хипертония, а според неофициални източници и хронична обструктивна белодробна болест.

Ето и цялата история от последните дни на д-р Пандова, която бе разкрита от здравната инспекция в София. От 31 март до 7 април тя е лекувана в болница „Света Анна“ (бивша Окръжна) от бронхопневмония. През това време са направени два PCR теста – на 4 и 7 април. И двата са отрицателни. Изписана е за домашно лечение с болничен до 7 май. На 2 май в 17,45 часа екип на Бърза помощ е повикан на домашен адрес, където е била д-р Пандова.

Установени са: бронхопневмонично огнище вдясно, задух, аритмия, остра дихателна недостатъчност.

Бърз тест за COVID-19 дава отрицателен резултат. Закарана е в спешна реанимация на Александровска болница, където е взет материал за PCR теста.

За съжаление, лекарката издъхва. В нощта на 2 срещу 3 май тестът дава отрицателен резултат. 61-годишната лекарка остави две деца сираци.

лупа

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!