Home » България » Румен Радев: Влизам в битка за доверието на българският народ и за бъдещето на България.
Румен Радев: Влизам в битка за доверието на българският народ и за бъдещето на България.

Румен Радев: Влизам в битка за доверието на българският народ и за бъдещето на България.

Днес на България повече отвсякога е нужен Президент с воля и характер, който да сплотява нацията около значими цели и да изпълни със съдържание президентската институция.

Президент, който да върне достойнството и вярата на българските граждани в бъдещето на страната ни.

В днешните трудни времена на растящи вътрешни изпитания и външни заплахи ще бъда Президентът с ясни приоритети, който няма да пожали усилия за укрепване на националната сигурност във всичките измерения от защитата на териториалната цялост и суверенитета на България до сигурността на всеки гражданин.

А това означава модерна и боеспособна българска армия, ефективна полиция, независима и оперативна съдебна система.

Ще се боря България да има външна политика с характер. Тя да се изработва вътре в страната ни и да се отстоява навън.

Ще се боря за външна политика, която да защитава интересите на нашите сънародници по света.
Ще работя за повече ефективност и повече взаимодействие между институциите. Но ще бъда готов винаги да застана срещу всяко решение или закон, които накърняват интересите на българския гражданин.

Ще настоявам да сме лоялни членове на НАТО, но не с клакьорство и заклинания, а с реални способности на въоръжените ни сили. Да сме ефективни и реални членове на европейския съюз, но не с послушание и пасивност,а с активна политика и инициативи в интерес на България и по-доброто бъдеще на съюза.

Не само ще изпълнявам всички задължения и правомощия,които са ми дадени по конституция, но ще имам ясна позиция и активна ангажираност по всички важни, критичноважни проблеми на страната в области като здравеопазване, образование, икономика и духовно развитие, трудова заетост, права на българските граждани, защото без тяхното решаване няма сигурност и напредък.

За да постигнат тези цели ще се боря за максимално взаимодействие между институциите, партиите, гражданските сдружения и организации. Защото България трябва да разчита на потенциала и капацитета и таланта на всички български граждани.

Те са нашият капитал.

Водил съм към обединение в трудни времена и към победа хората със силата на моя личен пример. Много от тях ме познават. Те са тук. Знаят как съм го правил. Това бе мой дълг и призвание дълги години.

Ето защо заявявам: Готов съм да поема отговорността на български държавник от когото България има нужда в тези трудни и смутни времена.

Ще бъда инициативен Президент, който ще търси решенията за доброто на България.
Ще бъда силен Президент, но не заради пагоните, а заради каузата наречена България.
Ще бъда отговорен Президент, ще работя открито, ще изпълнявам поетите ангажименти и ще отстоявам решенията си.
Ще бъда Президентът на всички български граждани.

Нямам амбицията да бъда бащата на нацията, но ще бъда гласът и волята на българския народ. Изборите за мен не са състезание, не играя за медали, но влизам в битка за доверието на българския народ и за бъдещето на България. Защото българин не е участ, българин е чест!

Скъпи приятели и съмишленици благодаря ви за доверието на всички вас.
Благодаря за вашата подкрепа.

Давам ви думата си на мъж и на офицер, че няма да ви предам, защото съм един от Вас. Помнете промяната започва от Вас, промяна за доброто на България. Ето защо ние сме обречени на успех, ние трябва и ние ще победим.

П О Б Е Д А!

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.