Home » Свят » Епидемиолог алармира: В страните с най-много ваксинирани се увеличават смъртните случаи. Наложете мораториум!
Епидемиолог алармира: В страните с най-много ваксинирани се увеличават смъртните случаи. Наложете мораториум!

Епидемиолог алармира: В страните с най-много ваксинирани се увеличават смъртните случаи. Наложете мораториум!

Докторът на медицинските науки, специалист в областта на епидемиологията и медицинската статистика Игор Гундаров каза, че в страните, където са се ваксинирали голям брой хора, смъртността от новата коронавирусна инфекция се увеличава.

Специалистът призова да се спре процесът, ако е възможно, видя 365 Новини.

Гундаров отбеляза, че ако данните за увеличаването на смъртността поради коронавирус се потвърдят, тогава ваксинацията ще трябва спешно да бъде спряна. Според него тази цифра се е увеличила 10 пъти в „мощни държави“ като САЩ, Израел и Канада.

„Завършвам изследванията във всички страни по света: връзката между дела на ваксинираните и смъртността от коронавирус. За ужас на научния оптимизъм се оказа, че колкото по-голям е делът на ваксинираните, толкова по-висок е процентът на смъртност от коронавирус. Най-много ваксинирани, разбира се, има в богатите страни.

Не забравяйте, че дори СЗО се обърна с мораториум върху реваксинацията, за да изпрати ваксини в бедните страни. И мога да се обърна към тези бедни страни: спешно откажете помощта!“ – цитира думите на учения „OSN“.

Лекарят раздели страните на три групи: ниско ваксинирани, средно ваксинирани и високо ваксинирани. Гундаров добави, че е представил всички документи за статистиката за проверка.

„В крайна сметка, ако цифрите са верни, тогава е необходимо да се наложи мораториум върху ваксинацията, докато се установят причините за тази зависимост“, заключава епидемиологът.

Превод: GlasNews.bg

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.