Home » България » Румен Радев: Не американците, а руснаците умряха за България, запомнете го!
Румен Радев: Не американците а руснаците умряха за България запомнете го!

Румен Радев: Не американците, а руснаците умряха за България, запомнете го!

Румен Радев припомни на кого дължим свободата си днес!

Президентът Румен Радев не пропусна да отбележи днешния паметен празник. Днес честваме 144 години от победата на връх Шипка в Руско-турската освободителна война.

Държавният глава присъства лично на тържеството и отправи силни думи по случая. Той за пореден път показа на българите, че е важно да помнят славната си история.

“Шипка е огромен подвиг на българските опълченци и руските воини. Те заедно издържаха и извоюваха с кръвта си българската свобода. Тук се реши изходът на Руско-турската освободителна война” – каза ген. Радев.

Прави впечатление, че президентът не подминава с лека ръка намесата на руснаците на Шипка, както правят редица западноориентирани българи.

Освен това на Шипка са се били и воини от други националности, но само руснаците се споменават от президента, което е показателно, че той подхожда с огромна признателност към Русия.

Въпреки че напоследък е хулен много за близките си отношения със САЩ, Румен Радев в нито един момент не потъпка принципите си и не зачеркна ролята на Русия в българската история. Напротив, той се стреми да поддържа добри взаимоотношения и на изток, и на запад.

Така правеше и самият Тодор Живков, макар да управляваше във времето на Студената война.

Източник: Паралел 42

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.