Home » Живот » Родопчанин си купи американски хеликоптер и се вкара в огромно приключение
Родопчанин си купи американски хеликоптер

Родопчанин си купи американски хеликоптер и се вкара в огромно приключение

Родопчанин си купи американски хеликоптер за лично ползване, но снегът в планината на Орфей му струва 48 бона. За тази сума нашенецът съди фирма, собственик на складово помещение, което мъжът наел, за да съхранява летателния апарат, научи 365novini.

Стопанинът от смолянско село закупил в електронния портал E-bay хеликоптер от щата Орегон, САЩ. Сдобивайки се с всички необходими документи, изисквани от българското законодателство, съоръжението му било доставено.

За да го съхранява, родопчанинът наел помещение, собственост на смолянска фирма. Там той разположил и частите към хеликоптера. След падане на голям сняг обаче, постройката не издържала и част от покрива рухнал, унищожавайки летателния апарат и части за поддръжка към него.

Оказало се, че сглобките на сградата не били подходящи, а потърпевшият заведе дело с иск за възстановяване на щетите от страна на собственика на халето в размер на 48 203 лева, пише 24smolian.com.

Съдебната сага продължи повече от година. Първоначално окръжните магистрати в Смолян отсъдиха в полза на потърпевшия. После обаче, Апелативният съд в Пловдив върна за ново разглеждане на делото в Смолян.

Повторното решение бе в полза на собственика на складовото помещение. Нямало как фирмата да предвиди „форсмажорно събитие /непреодолима сила/, дължащо се на обилните снеговалежи, поради което ответникът не носи отговорност за причинените вреди“.

Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.