Home » България » Родителите на починалото в Пловдив момче: Болницата е „фабрика за смърт“
Родителите на починалото в Пловдив момче: Болницата е „фабрика за смърт“

Родителите на починалото в Пловдив момче: Болницата е „фабрика за смърт“

Преди дни ви разказахме за 18-годишно момче, което почина в болница в Пловдив. Според родителите му става дума за лекарска небрежност.

От болницата казват, че имат съмнение за претърпяно ПТП и късно потърсена медицинска помощ. Остра дихателна и сърдечна недостатъчност – това пише в епикризата на момчето. А заключението от аутопсията още не е ясно, провери 365 Новини.

Резултатът от аутопсията всъщност вече е готов, но той е предоставен на разследващите, посочи таткото на момчето Йордан Давчев.

Какво е констатирано, ще се разбере по-късно. За нас не е ясно защо причината за смъртта са остра дихателна и сърдечна недостатъчно. Ние сме възмутени от становището на болницата за начина на причиняване на смъртта. Не са верни техните твърдения, допълни той.

Синът ми пада, удря си главата. Бил е на вила с приятели и именно там пада от около метър височина, разказа майката Калина.

Грозното в твърденията на болницата е, че в резултат на това произшествие ние сме го завели твърде късно в болницата, че вече е бил с усложнения, което не е вярно, посочи майката. Ние го заведохме още същия ден в светлата част на деня, допълни тя.

В самата епикриза всички резултати и заключения сочат, че става дума за лек случай, за лек, дискретен оток, което значи почти незабележим. Не е вярно, че той е претърпял черепна травма, тъй като той няма никакви счупвания нито по главата, нито по шийните прешлени, посочи бащата.

Дори лекаря се колебаеше дали да го приеме, или да го остави на домашно лечение с консервативни методи. Но тъй като се опасяваше, че може да стане нещо по-тежко, реши да го наблюдава три до пет дни в болницата, за да види как ще се развие процеса.

Но в деня, когато настъпи смъртта на нашето дете, той на обяд ми каза, че в понеделник ще го изпишат, защото лечението дава резултат и той е почти напълно здрав, посочи той.

Ние наричаме болницата „фабрика за смърт“, защото след смъртта на сина ни много хора изразиха мнение за персонала, за лекарите, за резултатите от лечението и нямаше нито един положителен коментар по отношение на тази клиника.

Вероятно там има и много добри лекари, но в конкретния случай персонала погази всякакви професионални и етични правила, посочи таткото.

Нова тв

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.