Home » Забавно » Струп Ефект Тест : Предизвикайте и Тествайте Мозъка
Струп Ефект Тест : Предизвикайте и Тествайте Мозъка

Струп Ефект Тест : Предизвикайте и Тествайте Мозъка

Ако ви допадат интересните офлайн игри, базирани на прост принцип, чрез които можете бързо и лесно да тренирате ума си, то тогава Струп Ефект Тест : Предизвикайте и Тествайте Мозъка е точното забавление за вас! Тя предизвиква връзката между визуалния цвят и думата на цвета и е изключително интересна и забавна.

Струп Ефект – какво означава това?

Нека първо да обясним какво се крие пред термина „струп ефект“.

Тази парадигма е разработена за първи път от психолога Джон Ридли Струп през 1935 г., като тестът оттогава е променен и адаптиран така, че да подпомага разбирането на допълнителните механизми на мозъка.

В психологията ефектът на Stroop се свързва със забавянето на реакционното време между автоматична и контролирана обработка на информация, когато имената на думите възпрепятстват способността да се назове техният цвят.

Със Струп Ефект Тест: Предизвикайте и Тествайте Мозъка вие имате възможността да тренирате мозъка си и да увеличавате умствения си капацитет по всяко едно време.

Два режима на игра

Можете да играете в два режима. В първия е необходимо да вземете значение и да поставите цвят, след което да разберете значението и да натиснете бутона с правилния цвят. Във втория режим поставяте значение, разпознавате цвета и натискате бутона с правилното значение.

Какви са ползите от играта?

Когнитивно развитие

Когнитивното развитие е промяна в мисловните процеси в различните етапи от развитието ни. То се изразява в нашата способност за възприемане, както и в способността ни за формиране на концепции, търсене на решения на проблеми, подобряване на логическо мислене и въображението.

Развитие на вниманието

Играта е отличен метод за трениране на вниманието и способността за концентрация. Това е от изключително значение в ежедневието ни, тъй като ни помага да бъдем по-съсредоточени и съответно подобрява кондицията ни и способността да взимаме правилните решения във възможно най-кратък срок.

Гъвкавост и критично мислене

Струп Ефект Тест: Предизвикайте и Тествайте Мозъка тренира и гъвкавостта и критичността на мисленето.

Критичното мислене е едно от ключовите умения на 21 -ви век, което ни позволява да анализираме информацията, да правим заключения и да взимаме решения въз основа на анализа, а също и да формираме собствено мнение и да отстояваме своята позиция.

В съвременния свят сме заобиколени от информация, която идва от различни източници и трябва да бъде преосмислена и проверена. Критичното мислене ни позволява да виждаме несъответствия и противоречия, да отсеем неточните данни.

Тренировка на паметта

И не на последно място играта е прекрасно средство за тренировка на паметта. От нея могат да се възползват малки и големи.

Непременно опитайте забавлението с Струп Ефект Тест: Предизвикайте и Тествайте Мозъка и няма да съжалявате!

Свалете и други забавни игри от  сайта https://metatransapps.com/bg/

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.