Home » Живот » Родителите на българско момиче: Чухме най-ужасяващите думи, че няма да се роди жива
Родителите на българско момиче: Чухме най-ужасяващите думи че няма да се роди жива

Родителите на българско момиче: Чухме най-ужасяващите думи, че няма да се роди жива

Александра е седмокласничка в столичното 33-то основно училище „Санкт Петербург“. Тя се нуждае от спешна животоспасяваща операция, която трябва да бъде извършена в чужбина.

Историята на заболяването на Алекс започва още преди раждането, когато майката Емилия чува най-ужасяващите думи, а именно, че тя няма да се роди жива.

Веднага след раждането си детето преживява първите три операции, а първите седем месеца от живота си прекарва в болница, пишат от glasnews.bg

„В 7-ми месец от бременността ми откриха аномалии, несъвместими с живота. Чухме най-ужасяващите думи, а именно, че тя няма да се роди жива. Но тя още там и тогава им показа, че грешат! Роди се. И нашия кошмар започна. След раждането си беше транспортирана в Пирогов, където бяха направени първите операции.

Последваха 7 месеца, които тя прекара в болници, операция след операция, за да може да си я приберем вкъщи най-накрая. Но за съжаление проблемите ни не приключиха с това. Всъщност те едва сега започваха“, разказва майката на момичето.

Преди 2 седмици чрез ядрено-магнитен резонанс става ясно, че тя няма матка, но има функциониращ яйчник. Заради него има цикъл, който обаче не напуска тялото ѝ, а остава в него. Вече има образуван балон, пълен с течност, който трябва да бъде оперативно отстранен, както и зародишът на матка, който се намира не където трябва.

Състоянието на Алекс е спешно и животозастрашаващо, а за съжаление в България тази операция не може да бъде извършена. Лекарите насочват семейството към чужбина, но разходите за това са непосилни за семейството.

Всеки, който желае, може да се включи в кампанията в помощ на Алекс, като дари средства в платформата PavelAndreev.BG.

„И тук идва моята молба, помогнете на детето ми да живее! Защото тя го заслужава! Защото не трябва животът на едно дете да зависи от пари! Моля ви! Знам, че заедно ще успеем. За нас ще е от помощ, ако споделите кампанията ми! Благодаря Ви!“, казва още Емилия

Твоят коментар

About Natali Slavcheva

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.