Home » Топ новини » Репортер на Дългия замеси Петър Курумбашев в скандал с Мутафчийски
Репортер на Дългия замеси Петър Курумбашев в скандал

Репортер на Дългия замеси Петър Курумбашев в скандал с Мутафчийски

Репортер от телевизията на Слави Трифонов „7/8 ТВ“ запали пореден скандал в Министерския съвет, където се провежда редовният брифинг на Националния оперативен щаб всяка сутрин, научи 365novini.

Днес той обяви, че огнището на COVID-19 във видинската болница „Св. Петка“ е лумнало заради липса на тестване на контактните лица, а на въпроса защо, получи отговор от началника на НОЩ:

„Много лесно можете да се свържете с г-н Курумбашев, който е близък до вашата телевизия и да ви сведе информацията и разговора ни за Видин“.

Lupa.bg обаче разкри, че намесата на името на екс евродепутата е в разрез с казаното с репортера, нает от Дългия.

Оказва се, че Курумбашев е бил в болницата на 4 април и веднага се е свързал с ген. Мутафчийски, за да алармира за предстоящото пламване.

Репортер на Дългия замеси Петър Курумбашев в скандал

„Бях в болницата във Видин на 4-ти април. От д-р Ивета Найденова, която е прокурист на лечебното заведение, разбрах, че не е тестван персоналът. Обадих се на Мутафчийски и той реагира светкавично. Всички проби бяха взети в събота вечерта, а в неделя сутрин пратени във ВМА. Атаката към ген. Мутафчийски за този случай е недостойна“, категоричен е социалистът.

На въпрос на Lupa.bg каква е връзката на Курумбашев със „7/8 ТВ“, заместникът на Трифонов Тошко Йорданов отсече: „Няма нищо общо с нашата телевизия“.

В същото време Станислав Балабанов, който е нов кадър в журналистическата гилдия и репортерства от създаването на кабеларката на Дългия, почти всеки ден влиза със скандал срещу НОЩ в ефирното време на брифинга. А в разрез с принципите, изучавани във Факултета по журналистика и масова комуникация, изразява мнение и както ген. Мутафчийски нееднократно определи, прави определени внушения. Днес Балабанов в прав текст пита:

„Защо адът все не идва“, а генералът и началник на ВМА го посъветва да отиде в произволно отделение с реанимация, където се лекуват пациенти с COVID-19, вместо да пита в тон с „диванната армия“.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.