Home » България » Охранителен шеф в Пловдив спипан с 2 щайги пари, свил над 1,5 млн. лева от банкомати
Охранителен шеф в Пловдив спипан с 2 щайги пари

Охранителен шеф в Пловдив спипан с 2 щайги пари, свил над 1,5 млн. лева от банкомати

При задържането му полицията е иззела две касети с пари, които били до бюрото му без да са пломбирани, научи 365novini.

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста Е. К. като потвърди определението на Пловдивския окръжен съд, с което законосъобразно и обосновано спрямо обвиняемия е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Срещу Е. К. е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване на 1.5 милиона лева. От 13 години той работел като ръководител на местния офис на ВИП Секюрти ООД, град Пловдив, пише БЛИЦ.

Според обвинението в продължение на година и половина Е. К. присвоявал пари от касетите, с които фирмата зареждала банкомати в града. При задържането му полицията е иззела две касети с пари, които били до бюрото му без да са пломбирани. Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства и разпитите на свидетели, правилно окръжният съд е преценил, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на Е. К. към обвинението, което му е повдигнато.

Съдът смята, че при една по-лека мярка за неотклонение, има опасност обвиняемия да се укрие при майка му, която живее и работи в Италия. Този риск произтича от тежкото наказание предвидено от закона – лишаване от свобода от 10 до 20 години, конфискация на половината имущество, както и лишаване от право да заема определена длъжност и професия. Определението е окончателно. Заседанието се проведе чрез поддържана през цялото време видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която присъстваха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

флагман

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.