Home » Здраве » Развалено ли е пилешкото, ето как да проверите
Развалено ли е пилешкото

Развалено ли е пилешкото, ето как да проверите

Без храна човек не може да оцелее. Въпреки това понякога и самата храна може да бъде опасна, научи 365novini. Не случайно имаме поговорка „Ти си това, което ядеш“.

В този ред на мисли как да разберем, дали това, което слагаме в устата си, няма да ни навреди.

Така например една от най-често срещаните храни е пилешкото. То обаче е продуктите, които могат да причинят хранителни отравяния, ако се ядат развалени.

В този ред на мисли трябва да можем да разпознаваме дали е годно за консумация. Месото може да се развали по различни причини, но каквато и да е тя, трябва да знаем как да преценим дали може да го ядем или не.

Предлагаме ви да се запознаете с 3 начина за определяне дали пилешкото е развалено.

Датата

В случай че смятате, че може да има някакъв проблем с пилешкото, първото нещо, което трябва да направите е да проверите срока на годност, посочен на опаковката. Препоръчително е суровото охладено пилешко да се готви до 2 дни след датата на опаковане, посочена на етикета.

Сетива

Проверете с очи и нос месото преди да го сготвите. Докоснете го и с пръсти. Ако е съсухрено и доста повехнало, вероятно не става за консумация. Прясното пилешко месо е пружиниращо и еластично. Ако има остра и силна неприятна миризма, също е за изхвърляне. Цветове от сивата и синята гама също са показател за негодност. Ако месото е покрито с лепкава субстанция отново не става за ядене.

Ястие

Ако пилешкото стои в хладилника ви сготвено от няколко дни, и се чудите дали става за консумация, първо трябва да проверите цвета на месото. Ако не е бяло, а е добило сив, син или зелен цвят, подобен на мухъл, не го яжте. Важно е да запомните, че цветът, мирисът и текстурата са водещи, когато трябва да определите дали месото става за консумация или не.

zdrave.to

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!