Home » Горещо » Раздават на народа богатството на Юлиан Вучков – ето каква ще е съдбата на имането на професора
Раздават на народа богатството на Юлиан Вучков

Раздават на народа богатството на Юлиан Вучков – ето каква ще е съдбата на имането на професора

Близо две седмици след смъртта на легендата от телевизионния екран Юлиан Вучков, стана ясно какво ще се случи с неговото имане, научи 365novini.

Него професорът и водещ на „Времена и нрави“ не държеше в банков трезор, а в апартамента си в близост до Националния дворец на културата в София.

Там Вучков години наред е трупал своето богатство – огромна библиотека от над 5000 тома. Жилището на професора ще наследи неговият брат – актьора от Народния театър Михаил Петров, който обаче няма намерение да продължи да пази за себе си колекцията от книги на Вучков.

Тя ще бъде предоставена в полза на народа, което със сигурност професорът би одобрил от онзи свят.

„Първото нещо, което ще направя като наследник, е свързано с библиотеката на Юлиан. Въпрос на дни е книгите да се озоват в Столична библиотека. Дори вече е разговаряно по този въпрос. Библиотеката му е огромна ценност за хората“, разкри плановете си актьорът в интервю пред седмичник.

Той ще се заеме с дарението веднага, след като мине юбилеят му.

На 8 октомври Петров ще посрещне своята седемдесетгодишнина.

Той развенча и мита, че брат му се е ширел в огромен и шикозен апартамент. „Жилището е само 60 квадрата. В момента заможните хора имат тоалетни и бани с тези размери“, коментира полубратът на професора.

ПИК

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.