Home » Живот » Разкрития: Професор Вучков е имал много тежко детство, едва не умрял от глад и не бил убит
Професор Вучков е имал много тежко детство

Разкрития: Професор Вучков е имал много тежко детство, едва не умрял от глад и не бил убит

„Най-тежките и трагичните години са ми били детството, юношеските години и донякъде младежките, защото тогава буквално се борех да не умра от глад, от унижение, от смазващата самота, от това че не е имало един грижовен човек до мене в тази крехка възраст“, споделя приживе той, научи 365novini.

„Живял е с майка си само пет години, с баща си се е виждал само 3-4 пъти за по десет минути при това случайно“

Професорт приживе не веднъж е соделял, че животът му е низ от победени тежки изпитания, но хуморът, го е спасил.

Биография:

Юлиан Вучков е роден на 31 януари 1936 г. в град Варна. Негов полубрат от втория брак на майка му е Михаил Петров.

Завършва гимназия в Хасково и театрознание във ВИТИЗ през 1958 г. Защитава докторска дисертация в Института за литература при Българската академия на науките на тема „Българската драматургия (1878 – 1944)“[1].

Завежда кабинет по режисура в Творческия дом на актьора през 1959 – 1969, а от 1969 до 1990 е главен редактор на списание „Театър“.

Работи дълги години в Канал 1 (в предаването „Всяка неделя“), 7 дни ТВ, където създава рубриката „Храна за душата“ – предаване, посветено на проблемите и философията на човешкото съществуване. Първото си предаване „Ум робува, ум царува“ води по Канал 2001 в продължение на три години.

По-късно води предаването „Размисли и страсти“ по телевизия СКАТ. До февруари 2009 г. Вучков е водещ на предаването „Времена и нрави“ по телевизия ТВ2. Предаването е на живо, гостуващите музиканти свирят и пеят на живо, без плейбек или сингбек. Води рубрика „Посланията на Юлиан Вучков“ във „Вестник за жената“. В края на февруари 2009 г., Юлиян Вучков е отстранен от телевизия ТВ2, както и неговото предаване „Времена и нрави“ е свалено от ефир. Впоследствие е преместено в телевизия ББТ, където се излъчва за 4 месеца, а впоследствие напуска канала.

Вучков продължава да работи в Нова телевизия в предаването „Здравей България“ като „Морален наблюдател“ един път седмично, в което 10 минути той дискутира относно морала в обществото. От 7 септември 2010 г. стартира предаването „Времена и нрави“ по телевизия „Канал 3“. През март 2012 г. напуска Канал 3 заради получени по-добри предложения от други телевизии. През 2013 г. се подвизава в предаването „Гореща точка“ по ТВ 7. През март 2014 г. предаването му „Времена и нрави“ е преместено в телевизия Евроком.

През 2017 г. Евроком снима документалния филм за Юлиан Вучков „Студиото на живота.

Брадва

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.