Home » Здраве » Британски медици разкриха в комбинация с кои заболявания COVID-19 е най-смъртоносен
в комбинация с кои заболявания COVID-19 е най-смъртоносен

Британски медици разкриха в комбинация с кои заболявания COVID-19 е най-смъртоносен

Изследването е било проведено от експерти от Великобритания. Участие във въпросното изследване са взели 16 700 заразени с новия COVID-19, научи 365novini

Резултатите, които екипът е получил от проведеното проучване, учените огласиха в доклад.

Те сочат категорично, че 53% от болните от COVID-19, са имали поне едно хронично заболяване. Това, което прави впечатление е фактът, че смъртността сред такива пациенти е почти 40% по-висока.

Колкото и невероятно да звучи се оказва, че най-опасната съпътстваща болест е деменцията. При нея вероятността от смърт в съчетание с COVID-19, е по-висока с 39%.

Затлъстяването също не бива да се пренебрегва, защото то увеличава рисковете с 37%. Заболяванията на сърдечно-съдовата система не бива да се подценяват, тъй като в съчетание с коронавируса, увеличават риска от смърт с 31%.

Специалистите отбелязват още, че заболявания като диабет, астма и бъбречни заболявания също увеличават вероятността от смърт при пациенти с коронавирус.

На първо място по отношение на броя на жертвите и болните остават САЩ. Списъкът на държавите с най-много случаи на коронавирус включва също Испания, Италия, Франция, Германия, Великобритания и Турция, пише zdrave.to.

kliuki.ws

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.