Водещите новини
Home » България » Радев посече ГЕРБ. Вашият бивш втори в партията ми каза какво правите на избори, за да спечелите. Този път ще проведем вота без манипулации!
Радев посече ГЕРБ. Вашият бивш втори в партията ми каза какво правите на избори

Радев посече ГЕРБ. Вашият бивш втори в партията ми каза какво правите на избори, за да спечелите. Този път ще проведем вота без манипулации!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Румен Радев заговори за манипулиране на изборите по време на срещата си с представители на ГЕРБ по повод насрочване на дата на предстоящия вот в условията на пандемия.

„За да няма внушения за манипулиране на изборите, трябва да се вземат мерки, с които да се гарантира на българите, че няма да бъдат опорочени изборите. Става дума за логистични, организационни и здравни мерки. Надявам се да видя мерки, предприети от ръководството на държавата и ЦИК, които да убедят народа, че няма манипулации“, каза той.

„Бившият ви съпартиец Цветан Цветанов каза, че такива манипулации съществуват. Не знам какво е имал предвид, но изхожда от своя бивш опит. Може с него да уточните за какво става въпрос“, добави Радев. „Важно е, като говорим за здравни мерки, да отчетем и 2-та милиона българи зад граница.

Имахме онлайн конферентна среща с техни представители. Трябва да се намери решение те да гласуват, защото се сблъскват с огромни проблеми от пандемична гледна точка като придвижване, струпване и т.н. Трябва да се гарантира конституционното право на глас на всеки един българин“, каза той.

„Членовете на комисията трябва да имат предпазни средства. Всеки българин, влизащ в изборната секция, трябва да получи пакет предпазни средства. Това повишава доверието неминуемо“, каза още Радев.

И без списъци с мъртви души, предупреди президентът. / 365 Новини

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.