Home » Топ новини » Радев към партиите: Давам ви седмица да се разберете! Народът иска правителство, за да спрат лъжите и ограбването му!
Радев към партиите: Давам ви седмица да се разберете! Народът иска правителство за да спрат лъжите и ограбването му!

Радев към партиите: Давам ви седмица да се разберете! Народът иска правителство, за да спрат лъжите и ограбването му!

Давам време за връчване на мандата до петък, надявам се партиите да го използват. Търпението на българите се изчерпа. Когато се правят тънките партийни сметки, трябва да се мисли за интересите на хората.

Това заяви президентът Румен Радев при посещение в Болярово.

След среща с жители в Тополовград президентът заяви, че вместо депутатите да изслушват служебните му министри, да се заемат и с друга работа. Според него в Народното събрание друго не се правило до този момент. Той отрече да е обвързвал актуализирането на бюджета с връчването на мандатите, а е попитал кога ще бъде приета актуализацията.

По думите му, евентуалният следващ служебен кабинет, който ще назначи, ще може да работи нормално. Румен Радев не пожела да прогнозира какво ще стане, ако това не се случи.

По думите му, избори 2 в 1 са възможни, но не бил сигурен дали чисто процедурно е изпълнимо и призова членовете на ЦИК да се произнесат по въпроса.

Всички опции са възможни на кого да връча мандата. Чакам ясен сигнал от партиите, ако искаме да имаме устойчива форма, тя трябва да дойде от тях. Това заяви президентът Румен Радев на посещение в Болярово.

Липсва една много важна думичка в нашия парламент. При тази конфигурация в процентно отношение и разпределение на политическите сили, ако искаме да имаме успех трябва да присъства думата компромис, а точно тази дума някак си изобщо не витае в българския парламент. За това ги призовавам, без компромис няма да се получи., обяви президентът.

Първо за тези два дни се срещнах с много хора разговарях с много с кметове, с общински съветници, това наистина е дискриминация. Ако искаме да работим за България, в която няма такива драстични регионални дисбаланси, трябва да помислим за тези хора. В момента има несправедливост, така че всички средства, знаете какви водни цикли, проекти са насочени в общински центрове, други центрове. Но за тези малки населени места инвестицията е нулева., коментира още той

„Тук имаме голям нормативен проблем. Недопустимо е кмет и общински съветници да искат по ЗДОИ данни какви концесии е договаряла изпълнителната власт, и какви проучвания за подземни богатства в момента вървят на тяхна територия. Това води до конфликти между тези фирми концесионери, които в момента проучват и стопанинът, в чиято територия те навлизат. Това за мен е недопустимо.“, посочи президентът.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.