Водещите новини
Home » Свят » Путин награди пилотите – герои, приземили самолет в царевична нива
Путин награди пилотите - герои

Путин награди пилотите – герои, приземили самолет в царевична нива

Двамата пилоти, приземили успешно самолет в нива близо до Москва, Дамир Юсупов и Георгий Мурзин получиха звание „Герой на Русия“. С указ на президента Владимир Путин останалите членове на екипажа са наградени с орден за Храброст, научи  365novini.

Инцидентът стана в четвъртък. При излитането от летището в Жуковски самолетът Airbus A321 на Уралските авиолинии се блъсна в ято чайки, които попаднаха в двигателите и това доведе до значителен проблем в работата на машината.

Пилотите успяха да приземят самолета в царевична нива с прибрани шасита и неработещи двигатели. На борда на самолета имаше 226 пътници, 41 от които деца. Благодарение на реакцията на пилотите не се стигна до жертви.

Пострадаха 76 души, като един от тях беше приет в болница. По-късно командирът на самолета – 41-годишният Дамир Юсупов, разказа, че в рамките на две минути е трябвало няколко пъти да промени решението си.

Планирах да достигна до определена височина и да се задържа на нея, да работя върху отказа на двигателите, да взема правилно решение, всичко да предвидя. Но се оказа, че времето беше малко, каза той пред журналисти.

Юсупов взел решението да приземи самолета на поле близо до летището и да не спуска шаситата, защото така е по-безопасно. Вторият пилот е получил наранявания по време на приземяването на самолета и е приет за лечение в болница.

blitz

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.