Водещите новини
Home » България » Проф. Николай Слатински: Гробищата не смогват, имат работа за 2 месеца напред
Проф. Николай Слатински: Гробищата не смогват

Проф. Николай Слатински: Гробищата не смогват, имат работа за 2 месеца напред

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коронаужасът спомогна за една ужасяваща реалност – гробищата не смогват да поемат труповете, погребалните агенции имат работа за два месеца напред, а траурните церемонии са на всеки 15 минути.

Темата е сред най-дискутираните в социалните мрежи. Гергана Йорданова, например, пише, че има трупове, които чакат в камери и повече от 30 дни за погребване или кремиране. „Лятото мой познат „чака” 35 дни за кремация. „Работа за месеци напред” вече се разбира буквално”, констатира дамата.

Ето коментар по темата и от експерта по национална сигурност проф. Николай Слатински:

Не коментирам данните за вируса, защото през почивните дни, които са много през изминалата и през тази седмица, държавата, властта, хората, включително заразените, са взели тайм-аут, тестовете са твърде и твърде малко, затова официалните данни са далеч от истината и статистиката е чиста проба стъкмистика.

Всички може да си вземат почивка, само вирусът не знае отдих и почивен ден!

Едва през седмицата 4 януари – 10 януари ще започнем да получаваме реална представа за положението на нещата.

Тук ще цитирам пасажи от три писма, получени на лични.

Правя го след огромно колебание и то само за да не допуснем бодрите рапорти на властта за предстоящия край на вируса у нас, да ни накарат да се отпуснем и да занемарим и без това половинчатите мерки на елементарна превенция.

1. „Жена ми работи в погребална агенция на Централни гробища, а тъща ми е шеф там и те всяка вечер ми казват: Толкова работа не сме имали никога през последните 20 години, имаме работа за 2 месеца напред, няма смогване!“

2. „Живея близо до гробищата между Обеля и Надежда. Това, което виждам през прозореца на апартамента си е, че несъмнено динамиката е по-висока от обикновено.“

3. „Има известно отслабване на натиска в нашата болница, появяват се тук там свободни места, дори едно легло в интензивното отделение се освободи за някой нов пациент в тежко състояние. В същото време се завърнаха криво-ляво 4 лекари, прекарали тежко вируса.

И започна да нараства другият натиск – от болните с други тежки заболявания. Защото редица други заболявания не престават да вършат злата си работа паралелно с вируса. И става пределно ясно до какво непростимо състояние докараха здравната система тези управляващи, за да ги проклинаме ние лекарите ежедневно!“

За съжаление, това са подробности от вирусния пейзаж.

Пандемията изобщо не затихва, има известен спад който само показва и доказва, че дори минимални, дори половинчати, дори безумно закъснели, мерките дават резултат. Па макар и частичен.

Представете си, ако имахме кадърна и компетентна, а не хвалипръцковска и нарцистична власт и ако тя не бе проспала престъпно шестте месеца на спад на ковида, а бе подготвила държавата за новата вълна на вируса!

Колко много хора се разболяха и колко много от тях умряха заради безпросветната самозаблуда на властта, че знае какво прави и знае как да го прави!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.