Home » Топ новини » Проф. Дайнов: Само Радев не е подчинен. Искат да го ликвидират преди изборите
Проф. Дайнов: Само Радев не е подчинен

Проф. Дайнов: Само Радев не е подчинен. Искат да го ликвидират преди изборите

„В България няма политика. Политиката е прозрачно упражняване на властта пред погледа на публиката и в рамките на ограниченията, налагани от закона и Конституцията.

Ние имаме властване. Решенията се вземат тайно и затова ударите са със секретни компромати. Единствената политика, която се върши в България, са протестите, които все повече ще се увеличават… Тази власт, която виждаме, няма общо с политиката, има общо с мафията“. Това заяви политологът проф. Евгений Дайнов пред БНР.

Според него протестиращите граждани „не могат да компенсират това, че отгоре имаме една власт, която е излязла от контрол и съществува, за да консумира обществения ресурс и да изяде нас“.

„ОТ ЦЯЛАТА ВЪРХУШКА, КОЯТО СЕ СГЛОБИ В ЕДНА МАФИОТСКА ГРУПИРОВКА, КОЯТО ДА ИЗЯЖДА НАШИТЕ РЕСУРСИ, ЕДИНСТВЕНИЯТ, КОЙТО НЕ Е ПОД ДИРЕКТЕН КОНТРОЛ, Е РУМЕН РАДЕВ. КОГАТО УПРАВЛЯВАШ САМО В ИМЕТО НА ТОВА ДА ВЛАСТВАШ И ДА ПРИСВОЯВАШ, ЕСТЕСТВЕНО МНОГО ТЕ ТОРМОЗИ, КОГАТО НЯКОЙ СТЪРЧИ ОТДЕЛНО И НЕ ТИ СЕ ПОДЧИНЯВА. ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ИСКАТ ДА ГО ЛИКВИДИРАТ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ“, КАЗА ОЩЕ ДАЙНОВ.

По думите на политолога Цветан Цветанов няма капацитета да бъде втори Бойко Борисов, а Слави Трифонов е амортизиран.

„Това са маргинални конструкции, които се появяват преди всички избори. Заплахата за Борисов е възстановяване на политиката. Президентът можеше да е заплашителен, ако разбираше от политика“, отбеляза той.

Проф. Дайнов отбеляза зараждащия се и нарастващ граждански отпор в европейските страни срещу овластяването на управляващите.

„ДИКТАТУРИТЕ, А НИЕ ВЕЧЕ ИМАМЕ ДИКТАТУРА, ЗАЩОТО НЯМАМЕ КОНСТИТУЦИОННИ ОГРАНИЧЕНИЯ ВЪРХУ ВОЛЯТА НА ВЛАСТТА, СА МНОГО ПО-КРЕХКИ, ОТКОЛКОТО ИЗГЛЕЖДАТ. БОЙКО БОРИСОВ МОЖЕ ДА СЕ МИСЛИ ЗА ВЕЧЕН, НО ИЗОБЩО НЕ Е. ТОЙ Е БОЯЗЛИВ ЧОВЕК, ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ, ЧЕ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ПОПАДНА В ОБИЧАЙНИЯ КАПАН, В КОЙТО ПОПАДАТ ВСИЧКИ КАНДИДАТ-ДИКТАТОРИ, ДА СИ ВЯРВА НА СОБСТВЕНАТА ПРОПАГАНДА КОЛКО Е ВЕЛИК И ВЕЧЕН.

НЕГОВАТА БОЯЗЛИВОСТ СЕ КОМПЕНСИРА С НЕГОВОТО ВКОПЧВАНЕ В ТОВА, ЧЕ Е ЕМАНАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, КОЙТО Е ПРОСТ, И ТОЙ, БОРИСОВ, Е ПРОСТ И ЗАТОВА ЩЕ СА ЗАЕДНО ЗАВИНАГИ. НО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ Е ТОЛКОВА ПРОСТ, КОЛКОТО ТОЙ СИ МИСЛИ“, ПОСОЧИ ПОЛИТОЛОГЪТ.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.