Home » Свят » Примрял от шубе лекар окепазил Ким Чен Ун: Елементарното поставяне на стент се превърнало в опасно фиаско
Примрял от шубе лекар окепазил Ким Чен Ун

Примрял от шубе лекар окепазил Ким Чен Ун: Елементарното поставяне на стент се превърнало в опасно фиаско

Лекарят, оперирал сърцето на Ким Чен Ун, е бил толкова уплашен да докосва диктатора, че ръцете му са треперели, поради което интервенцията е продължила осем минути вместо една, научи 365novini.

Това твърди японският седмичник „“Сюкан Гандай“.

Авторът на материала в „Сюкан Гандай“ Дайсуке Кондо се позовава на подробности за сърдечен удар на севернокорейския лидер, които са му били съобщени от източник в китайските медицински кръгове. „Председателят на Северна Корея Ким Чен Ун в хода на визита внезапно се е хванал за сърцето и е паднал. Съпровождащата го група лекари са му направили сърдечен масаж, след което севернокорейският лидер е бил откаран в болница по спешност“, е казал източникът, цитиран от Кондо.

В същото време, според източника, севернокорейската страна спешно е помолила Китай да изпрати група лекари от Пекин. По думите на източника, групата се състои от около 50 души и оборудване. Тя е пристигнала в Пхенян с чартърен полет.

„Групата севернокорейски лекари обаче, смятайки, че ако дочакат китайките медици, пациентът може да не оцелее, са решили да извършат операция по спешност за слагането на стент“, отбелязва източникът пред японското издание. В материала се твърди, че операцията по слагането на стента не е много сложна и „само по себе си слагането на стента в най-главния кръвоносен съд отнема около минута“.

„Извършващият операцията хирург обаче е бил много нервен и ръцете са му треперели. При това той не е имал опитът от операции с такива пълни пациенти. Затова за слагането на стента са били необходими осем минути“, е казал китайският източник. По думите му, Ким Чен Ун „е изпаднал във вегетативно състояние“.

Сателитни изображения показват, че личният влак на Ким Чен Ун се намира във ваканционното му жилище на севернокорейското източно крайбрежие през тази седмица на фона на нова порция слухове за състоянието на първия човек в страната. Това показват данни на мониторинговата група 38 North, цитирана от Bloomberg. През последните седмици Ким е извън „светлините на прожекторите“, като според някои медии здравословното му състояние е критично след сърдечна операция. Според други съобщения той дори е мъртъв.

Американски държавни представители съобщиха в понеделник, че са били уведомени за операцията на севернокорейския лидер, въпреки че нямат данни за настоящото му състояние. В четвъртък американският президент Доналд Тръмп изрази съмнение по повод съобщение на CNN, че Ким е в тежко състояние.

Делегация, водена от старши членове на Департамента за международни отношения на Китайската комунистическа партия – който отговаря за отношенията с Пхенян, е потеглила от Пекин в четвъртък, съобщи Ройтерс.

Според агенцията не може веднага да се установи какво значи това за здравето на Ким Чен Ун. Състоянието на севернокорейския лидер е едно от най-ревностно пазените тайни в изолираната държава, като данни за него имат само шепа хора.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.