Водещите новини
Home » Живот » Лекар бди над Лили Иванова на концертите й
Лекар бди над Лили Иванова

Лекар бди над Лили Иванова на концертите й

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Лекар бди денонощно над Лили Иванова по време на нейните концерти из страната, научи 365novini.  80-годишната естрадна прима засега се радва на добро здраве и не спира с турнетата, които по традиция започват през пролетта, прекъсват през жаркото лято и продължават през есента, като приключват в началото на зимата.

С напредването на възрастта обаче Лили Иванова решила, че за нейно спокойствие е най-добре да помоли някой от личните си лекари да бъде плътно до нея по време на изпълненията й в София и да пътува с нея по време на изявите й в България и в чужбина. Изпълнителката на „Детелини“ плащала щедър хонорар на медиците, които се грижили винаги да бъде във форма или пък й помагали бързо да стъпи на крака, ако се чувства свръх изтощена след 3-часовите си концерти и стоене на крака на обувки с 15-сантиметрови токчета.

Лили Иванова, която в началото на кариерата си е работила като медицинска сестра, знае как да се грижи за здравето си, да се пази от вируси и настинки, да пази гласа си и да поддържа перфектна фигура. Както е известно естрадната прима си има свои лечебни методи, спазва специални диети, като се доверява най-вече на природните средства.

Приближени до Лили Иванова твърдят, че тя може да се похвали с кръвно като на млада девойка, а изследванията й не показвали нищо смущаващо за възрастта й. Въпреки това обаче от няколко години насам кубратската дива предпочита на концертите й винаги да присъства познат лекар, независимо дали е в залата или зад кулисите.

Източници на Lupa.bg твърдят, че лекар неотлъчно е бил с Лили по време на гастрола й във Велико Търново и Габрово през март, в Гоце Делчев, Бургас и Ямбол през април, в Шумен през май и във Варна и Хасково през юни. По време на изпълнението й в прочутия ресторант „Лебеда“ на Панчаревското езеро наскоро примата също се е доверила на медицинските съвети и грижи на близък лекар.

Светила в родната медицина ще пазят Лили и по време на концерта й в Античния театър в Пловдив през септември и по време на двете й изяви в зала номер на НДК в София през декември.

Лекарите още преди години са препоръчали на Лили Иванова да не работи през горещото лято и затова тя рядко пее през жарките месеци юли и август. Ако все пак реши да има участия по морето певицата задължително се пази от слънцето като ходи с широкопола шапка с тъмни очила и с лека дреха с дълги ръкави. Задължително пие и много вода и течности.

От обкръжението на примата издават, че по време на концерти единственото, от което Лили се оплаква са силните прожектори и затова преди да се качи на сцената звездата си капва в очите изкуствени сълзи, за да не дразни зрението си.

Lupa.bg научи, че на пръсти се броят случаите, в които по време на дългогодишната си 60-годишна кариера Лили не се е чувствала добре преди или след изпълнение и е молила за лекарска помощ. Преди време музикалната икона за кратко легна изтощена от работа, но бързо успя да се възстанови. Задължително часове преди концертите си изпълнителката на „Ветрове“ се подкрепя с лъжица мед с чаша топла вода с лимонов сок и билкови чайове.

За разлика от колегата си Васил Найденов, който през последните години на няколко пъти отменя изпълнения заради здравословни проблеми, Лили Иванова е била стриктна и винаги се е срещала с публиката в уречения ден и час.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.