Home » Живот » Лекар бди над Лили Иванова на концертите й
Лекар бди над Лили Иванова

Лекар бди над Лили Иванова на концертите й

Лекар бди денонощно над Лили Иванова по време на нейните концерти из страната, научи 365novini.  80-годишната естрадна прима засега се радва на добро здраве и не спира с турнетата, които по традиция започват през пролетта, прекъсват през жаркото лято и продължават през есента, като приключват в началото на зимата.

С напредването на възрастта обаче Лили Иванова решила, че за нейно спокойствие е най-добре да помоли някой от личните си лекари да бъде плътно до нея по време на изпълненията й в София и да пътува с нея по време на изявите й в България и в чужбина. Изпълнителката на „Детелини“ плащала щедър хонорар на медиците, които се грижили винаги да бъде във форма или пък й помагали бързо да стъпи на крака, ако се чувства свръх изтощена след 3-часовите си концерти и стоене на крака на обувки с 15-сантиметрови токчета.

Лили Иванова, която в началото на кариерата си е работила като медицинска сестра, знае как да се грижи за здравето си, да се пази от вируси и настинки, да пази гласа си и да поддържа перфектна фигура. Както е известно естрадната прима си има свои лечебни методи, спазва специални диети, като се доверява най-вече на природните средства.

Приближени до Лили Иванова твърдят, че тя може да се похвали с кръвно като на млада девойка, а изследванията й не показвали нищо смущаващо за възрастта й. Въпреки това обаче от няколко години насам кубратската дива предпочита на концертите й винаги да присъства познат лекар, независимо дали е в залата или зад кулисите.

Източници на Lupa.bg твърдят, че лекар неотлъчно е бил с Лили по време на гастрола й във Велико Търново и Габрово през март, в Гоце Делчев, Бургас и Ямбол през април, в Шумен през май и във Варна и Хасково през юни. По време на изпълнението й в прочутия ресторант „Лебеда“ на Панчаревското езеро наскоро примата също се е доверила на медицинските съвети и грижи на близък лекар.

Светила в родната медицина ще пазят Лили и по време на концерта й в Античния театър в Пловдив през септември и по време на двете й изяви в зала номер на НДК в София през декември.

Лекарите още преди години са препоръчали на Лили Иванова да не работи през горещото лято и затова тя рядко пее през жарките месеци юли и август. Ако все пак реши да има участия по морето певицата задължително се пази от слънцето като ходи с широкопола шапка с тъмни очила и с лека дреха с дълги ръкави. Задължително пие и много вода и течности.

От обкръжението на примата издават, че по време на концерти единственото, от което Лили се оплаква са силните прожектори и затова преди да се качи на сцената звездата си капва в очите изкуствени сълзи, за да не дразни зрението си.

Lupa.bg научи, че на пръсти се броят случаите, в които по време на дългогодишната си 60-годишна кариера Лили не се е чувствала добре преди или след изпълнение и е молила за лекарска помощ. Преди време музикалната икона за кратко легна изтощена от работа, но бързо успя да се възстанови. Задължително часове преди концертите си изпълнителката на „Ветрове“ се подкрепя с лъжица мед с чаша топла вода с лимонов сок и билкови чайове.

За разлика от колегата си Васил Найденов, който през последните години на няколко пъти отменя изпълнения заради здравословни проблеми, Лили Иванова е била стриктна и винаги се е срещала с публиката в уречения ден и час.

Лупа

Твоят коментар

Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!