Home » Топ новини » Президентът Радев: Избран съм с гласовете на 2 млн. българи, не Москва ме е посочила
Президентът Радев

Президентът Радев: Избран съм с гласовете на 2 млн. българи, не Москва ме е посочила

Обвиненията за шпионаж в полза на Русия са абсурдни и нелепи, здравият разум напуска българското политическото пространство, особено управляващите. Острата позиция изрази президентът Румен Радев по повод шпионския скандал, в който и той бе пряко замесен, научи 365novini.

Името на държавния глава е посочено като основен мотив за разпитите и арестите на ръководните фигури на Национално движение „Русофили“ Юрий Борисов и Николай Малинов заради предположения, че има намеса на Москва в избора му през 2016 г. за поста на „Дондуков“ 2.

Радев обаче намира обвиненията за изключително тежки и обяви, че очаква от следствието неоспорими факти. В противен случай, предупреждава президентът, щяло да остане съмнение, че българските институции са употребени в режисиран сценарий на външни и вътрешни сили.

„Тезата за шпионаж в полза на Русия е толкова абсурдна и нелепа, че човек даже и не може да я коментира. Но аз съм избран с гласовете на 2 милиона българи и подобни твърдения и инсинуации са обида най-вече към всички тези хора. Мисля, че безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в страната и пълният провал на правителството в стратегически за европейското ни развитие приоритети се изражда в паническо търсене на враг така, че хората да се противопоставят непрекъснато един на друг и да не могат да се обединят в търсене на отговорност за проблемите и провалите днес“, каза президентът Румен Радев.

лупа

Твоят коментар

Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!