Home » Топ новини » Преди ваксината: Много хора ще ме заплюят, но не желая да изживея още веднъж този ад
Преди ваксината: Много хора ще ме заплюят но не желая да изживея още веднъж този ад

Преди ваксината: Много хора ще ме заплюят, но не желая да изживея още веднъж този ад

„Ваксинирах се, защото миналата година бях болен, на кислород, баща ми почина от ковид и майка ми щеше да си замине“.

Това разказа пред камерата на Plovdiv24.bg Янко Апостолов, дошъл пред РЗИ вчера за ваксинация във времето, когато някои организираха протест срещу зелените сертификати и ваксинацията.

„Искам да кажа на всички политици и управляващи, че те не осигуриха нито места, нито адекватно лечение. Баща ми го върнаха от пет болници и не го приеха. Накрая почина в линейката, понеже се забавиха. Плаче ми се! Днес дойдох да се ваксинирам. Бях решил отдавна. Призовавам всички да се ваксинират!

Знам,че много ще ме заплюят, но аз не желая да изживея още веднъж този ад! Не искам и други хора да го изживеят! Защото много хора ще заплатят с живота си! Съжалявам, че го казвам!“, добави Апостолов.

Според младия мъж мерките у нас нито са навременни, нито са достатъчни. Има 1300 свободни легла в болниците на 600-хилядно население на областта.

„Нека да тръгнем по болниците и да видим колко легла има сега“, призова Апостолов. „Нека да видим и как ги лекуват болните! Аз специално нямам забележки от болницата, където съм бил, съответно и баща ми. Но си спомням, че в началото без PCR тестове не вземаха болни за лечение. И баща ми в началото не го взеха заради това. И го върнаха. На повечето лекари изобщо не им пука дали ще живеете, или не. Така, че изборът е ваш! Аз казвам да се ваксинирате! Защото всичко се повтаря от миналата година“, каза още мъжът.

Янко Апостолов посочи, че вече е подал сигнал в прокуратурата за случая с баща му, който е бил разкарван в пет болници и накрая е починал в линейката на път за мястото, където да го интубират, но засега няма никакво развитие.

„Затова изборът е ваш, вие си решавате“, призова още веднъж Апостолов и отново повтори, че се е ваксинирал, защото не иска да изживее пак този ад. „На 5 метра се задушавах, падах, нямах въздух“, каза още Янко Апостолов.

Източник: Пловдив 24

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.