Home » България » Показаха новата пленарна зала, стъкленият покрив струва почти 1 млн. лв. (снимки)
Показаха новата пленарна зала стъкленият покрив струва почти 1 млн. лв. (снимки)

Показаха новата пленарна зала, стъкленият покрив струва почти 1 млн. лв. (снимки)

Депутатите се връщат на работа в изцяло реновирана пленарна зала в сградата на бившия Партиен дом. Реконструираната зала “Света София”, където утре се открива новата пленарна сесия, бе представена пред журналисти днес.

Опознавателният тур включваше посещение на конферентна зала, намираща се под новата пленарна зала, където ще се провеждат бъдещи форуми и конференции, местата за брифинги и тези са снимки, както и запознаване с новото работно място на репортерите – напълно отделено от зоната на депутатите.

Снимка: БТА

От утре народните избраници ще сядат на нови работни банки, но ще гласуват със старите си пултове, пренесени от сградата на парламента, намираща се на площад “Народно събрание”. Изказванията им все още стават само от трибуната, тъй като доставката на новата озвучителна система, включваща дискусионни пултове за изказване от място, се бави.

Николай Бациев, държавен експерт управление на собствеността, обясни пред медиите, че обществената поръчка за доставка на озвучителна система се обжалва. Бациев посочи, че в момента, в който има избран доставчик – срокът на доставка е три месеца.

“За реконструкцията на пленарната зала са дадени около 18 млн. лева”, посочи експертът.

“Това е цена без допълнителните оборудвания, без озвучаването, без системите за видеонаблюдение, без системите за гласуване”, коментира Бациев.

Сред подобренията в пленарната зала е и изцяло нова акустичната облицовка, стъклен покрив, 270 работни места, разпределени на 12 реда.

Снимка: БТА

“Стъкленият покрив струва почти един милион лева. Бяха направени допълнителни промени по време на строителството, за да се ограничи пряката слънчева светлина. Направиха се допълнителни затъмнения, фолио, което се вгради между панелите”, поясни Бациев.

“Предвидено е за новата пленарна зала да има опция за 400 работни места. В случай, че бъде свикано Велико народно събрание тези столове, които са тук ще бъдат демонтирани и на тяхно място ще се сложат други”, посочи експертът.

Снимка: БТА

Към този момент депутатите ще се хранят с кетъринг, тъй като има избран нов изпълнител по обществената поръчка за ремонта на бюфета.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.