Водещите новини
Home » България » Плевнелиев: Голямата новина днес е, че популистите от „Има такъв народ“ излъгаха народа! – Нито крачка назад!
Плевнелиев: Голямата новина днес е че популистите от „Има такъв народ“ излъгаха народа! - Нито крачка назад!

Плевнелиев: Голямата новина днес е, че популистите от „Има такъв народ“ излъгаха народа! – Нито крачка назад!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

„Голямата новина от днес е това, което направиха от партия „Има такъв народ“, това заяви президентът (2012 – 2017 г) Росен Плевнелиев.

БЛИЦ уточнява, че докато говореше от парламентарната трибуна по време на откриването на 45-то Народно събрание (НС) съпредседателят на „Има такъв народ“ (ИТН) заяви, че партията на Слави Трифонов няма да внесе предложение за промяна на изборната система и мажоритарен вот.

„Разочарова ме заявката за конфронтация и за кратък живот на този парламент, уточни Плевнелиев пред bTV.

Голямата новина от днес е отказът от популистката партия „Има такъв народ“ да застане зад най-важното си искане – това за мажоритарния вот.

Тук вече българският народ може да се чувства дълбоко излъган. Но така правят популистките партии“, каза още президентът.

„За мен е важно да видим какви бяха заявките на политическите партии днес. Видяхме отказа от дълъг живот на това НС“, заяви Плевнелиев, който отново визира думите на сценариста на Слави, който вече е депутат.

„Видяхме дори и неспазване на Конституцията от самото начало, което е повод да се притесняваме

Държавният глава да прави това, което прави от ден първи. Тежки думи, конфронтация – един стандартен популизъм, който той възприе за своя идеология от ден първи.

Когато тези конфликти са в рамките на нормалното и не се губи добрият тон е добре, но когато президентът прекрачи всички граници… не спазва Конституцията вече втора година“, заяви още Плевнелиев.

Твоят коментар

About Натали Славова

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.