Home » Топ новини » Писател с тежка присъда към бившия премиер: Народът се събуди, Бойко Борисов е минало!
Писател с тежка присъда към бившия премиер: Народът се събуди Бойко Борисов е минало!

Писател с тежка присъда към бившия премиер: Народът се събуди, Бойко Борисов е минало!

Бойко Борисов е минало, защото голяма част от българите се събудиха. Вече никой няма да допусне да се управлява еднолично по такъв арогантен начин, заяви пред БНР писателят Калин Тодоров.

По думите му зад Борисов стоят три сили, едната от които е българската мафия, а друга – чужди сили.

„Той дойде от дълбините на организираната престъпност. Това са факти, които не могат да се скрият. Неприятно е да се говорят, но по-неприятно е, че са се случили. … Американското посолство в България припозна Борисов като силния човек“, каза той..

Според писателя авторитарен тип месия може да бъде сменен само с още по-арогантен тип:

„Такъв се опитаха да намерят в лицето на Слави Трифонов, но ми се струва, че този път вече нещата няма да успеят. Кукловодите не се провалиха, те го изиграха по максимално добрия начин, но народът този път прогледна“.

Калин Тодоров смята ГЕРБ и „Има такъв народ“ за инженерни проекти:

„Това са партии, които се градят от горе надолу, а принципът в политиката е обратен. Инженеринговият тип партия се гради около месия, първо се намира месията, за този месия се създава политическо пространство от хора, обединени от популистки идеи, лансирани от лидера.

Борисов беше успешен, защото е политически лидер от народняшки тип, играе върху най-ниските струни на хората и така успя да си създаде подкрепа и толкова дълго да управлява страната. Също такива инженерингови проекти бяха и царят (Симеон Сакскобургготски – б.р.), и Слави Трифонов“.

Според писателя новият месия Слави Трифонов не е направил правителство, защото от задкулисието не са му позволили:

„Той е олицетворение на задкулисието, а то би могло да управлява страната само еднолично, ако имаше правителство, което лично се управлява от г-н Трифонов“.

Прогнозата на Тодоров е за неуспех за съставяне на правителство с третия мандат и нови предсрочни избори.

„Има място за нов политически субект – дали около Кирил Петков, или президентска партия около Стефан Янев – и скоро ще имаме нормален политически спектър, за да има управление без месии“, заключи писателят.

Според него президентските избори ще са кулминацията на битката на мафията с държавата.

Източник: Народ

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.