Home » България » Очевидец с покъртителен разказ за загиналия турист на Боянския водопад: „Истината трябва да се знае!“
Очевидец с покъртителен разказ за загиналия турист на Боянския водопад: "Истината трябва да се знае!"

Очевидец с покъртителен разказ за загиналия турист на Боянския водопад: „Истината трябва да се знае!“

Както вече ви съобщихме в „365 Новини„, вчера турист загуби живота си на Боянския водопад след тежък инцидент . Мъжът е паднал от върха на водопада, а нараняванията му се оказали фатални.

Ето какво разказа във Фейсбук очевидец на инцидента:

„Живеем в държава, в която няма никакъв механизъм за справяне с подобен сценарий, а това се случва не къде да е, а на едно от най-оживените туристически места до нашата европейска столица. Нямаме дори и един хеликоптер, който може да бъде единствената разлика между живота и смъртта.“

Това разказа в социалните мрежи очевидец на трагичния инцидент при Боянския водопад.

„Мъжът падна от върха на водопада (25м височина), до минута сигналът бе подаден-повече от един час присъстващите се борихме за живота му, докато диспечери ни искаха точен адрес на водопада, иначе нямало как.

Противно на написаното навсякъде, мъжът си отиде поне 15 минути преди да дойде първата помощ (която дойде след час от сигнала)- двама служители на спасителна служба, с две раници, които не са доктори. Докторът присъстваше по телефона само. Линейка там не може да стигне, а дори и да бъде изнесен на носилка някак си, това най-вероятно би било фатално в подобен инцидент така или иначе.

Представянето на ситуацията по написания начин заблуждава, че лекарска помощ е била оказана своевременно и е имало шанс за различно развитие на нещата.

Качване в линейка дори нямаше- съответната помощ пристигна само за да констатира това, което вече бе приключило отдавна. Преди 10 години се е случило същото нещо на същото място, в 2021г. все още няма промяна. Ако истината се знае, тя може да стане неудобна и да предизвика промяна, това е единствената ми надежда.“

пост Фейсбук

Източник: Блиц
Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.