Home » България » Петков: „Вятърът на промяната“ трябва да продължи. Ако се действа с този темп, няма да си познаем страната след пет години
Петков: „Вятърът на промяната“ трябва да продължи.

Петков: „Вятърът на промяната“ трябва да продължи. Ако се действа с този темп, няма да си познаем страната след пет години

Чувството ми е, че всички осъзнават, че на България не и трябват нови избори. Осъзнават, че е време да се запретнат ръкави и да се върши работа. Едни нови избори не биха дали по-различно разпределение, така че – сега е времето на тези политически партии да се съберат и да решат как да го сформират по най-добрия начин.

Моята единствена надежда е „вятърът на промяната“, който дойде с нашето правителство да продължи, защото точно се набра някаква инерция и би било оптимално тази инерция да се продължи. Понеже, според мен, ако с този темп се действа и в тази посока, няма да си познаем страната след 5 години.

Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков, който посети фабриката за производство на велосипеди за износ в Пловдив.

Според него се усеща всеобщо убеждение у политическите сили в новия парламент за съставяне на трайно правителство. Първи сигнали в тази посока министърът е видял от европейските ни партньори, в лицето на техните посланици:

„Знам, че самият Брюксел държи да си говори с редовен кабинет, защото трябва да се поемат ангажименти. От разговорите с европейските посланици се вижда, че точно тези промени сега са много добре възприети. Затова много се надяваме, че което и да е следващо правителство ще обърне внимание на тези промени, защото за мен те са много по-оптимални и целеви, ще донесат много по-голяма прозрачност и добавена стойност за българската икономика“.

Според него няма време за пореден кръг избори, политиците в парламента трябва да решат как да се сформира правителство.

В Пловдив служебният министър на икономиката присъства на подписването на крупен договор между българската компания за велосипеди и австрийски производител на мотоциклети. С него тук ще се изгради втора фабрика – за производството на „електробайкове“, предназначени за износ по целия свят.

Източник: frognews

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.