Водещите новини
Home » България » Пенсионираният Кантарджиев атакува министър Кацаров: Като нищо не можеш, търсиш маана
Пенсионираният Кантарджиев атакува министър Кацаров: Като нищо не можеш търсиш маана

Пенсионираният Кантарджиев атакува министър Кацаров: Като нищо не можеш, търсиш маана

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

„Като нищо не можеш, търсиш маана“, това каза за работата на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров пенсионирания шеф на центъра за заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

Той заяви в студиото на bTV, че министърът е „завършил медицина, но не е лекар“ и затова не иска да коментира личните му качества.

Министърът не ми е дал никаква оценка, няма и изказана благодарност, тя се появи на сайта на министерството, когато колегите вече бяха излезли на протест, каза проф. Тодор Кантарджиев. Той предупреди хората в центъра, които трети ден протестират, да внимават.

Кантарджиев каза също, че познава Стойчо Кацаров от времето, когато са се „наливали основите“ на здравната каса.

„Говореше, че има някаква световна конспирация, че няма вирус, че не се умира от ковид, а с ковид“, коментира бившият здравен шеф. Той допълни, че в момента не се прави това, което трябва, а то е да се ваксинират по 50-60 хиляди българи, а не 20 хиляди човека.

Според Кантарджиев повече от ясно е, че пенсионирането му е свързано с участието му в НОЩ.

Той обясни откъде идват сериозните му спестявания, за които беше разпространена информация. Кантарджиев обясни, че има сериозно заболяване и семейството му е събирало пари за лечение.

Сериозна част от парите са от застраховка живот на съпругата му, която внезапно е починала. Тя е работила в американска фирма. „Не пожелавам на никого да събере толкова пари по този начин“, каза Кантарджиев

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.