Водещите новини
Home » Топ новини » Ексклузивно: Служебният премиер Бойко Рашков със 7 апартамента и 2 къщи !
Ексклузивно: Служебният премиер Бойко Рашков със 7 апартамента и 2 къщи !

Ексклузивно: Служебният премиер Бойко Рашков със 7 апартамента и 2 къщи !

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Рекордьор по имоти е служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, разбра 365 Новини.

Според имуществената му декларация, подадена към КПКОНПИ през 2020 г., той е собственик на 7 апартамента, 2 къщи, фитнес, 4 склада, 2 ниви и едно дворно място. В графата за начин на придобиване е вписано, че цялото имущество е чрез брачен договор, а годината на придобиване е 2019-а.

Пет от апартаментите са на територията на София, а два от тях са част от къщи. Най-големият е с квадратура от 109 кв. м. Още два Рашков притежава и на територията на Несебър, които също са част от къща. Единият е малък – 37 квадрата, а другият – 75 кв.

Освен тях край морето той има гараж и склад, а в София притежава още три складови помещения. Посочил е, че е собственик и на фитнес от 40 квадрата, част от една от къщите в столицата, както и на половината от дворно място с площ 1870 кв. м, пак в пределите на Столичната община.

Две къщи вътрешният министър стопанисва и в планинското селце Антон. Едната се простира на 154 кв. м, а другата е почти три пъти по-малка – само 65 квадрата. В населеното място Рашков е посочил, че има и дворно място от над декар. Половината от два декара ниви в родопското село Скребатно, община Гърмен, той е придобил за 1600 лева през далечната 2009 г.

Служебният шеф на МВР е упоменал, че има и две коли – нисан и беемве, чиито цени не са вписани в декларацията му. Освен това към 2020 г. парите, които е държал на влог, са възлизали на 20 889 лева.

Самият Рашков не е никак словоохотлив по въпросите, свързани с личния му живот и семейството му. Известно е, че съпругата му Мария е родом от Долни Чифлик и е нотариус с дългогодишна практика. Кантората ѝ се намира на столичния булевард „Васил Левски“. Цялото семейство Рашкови са юристи, самият министър на вътрешните работи също е завършил право в Софийския университет.

Години наред обаче развива преподавателска дейност в УНСС, където изнася лекции на студентите по различни наказателноправни дисциплини. Освен това доцентът е директор и на Научноизследователски център за наказателно правосъдие, криминология и криминалистика в университета.

Рашков е баща на една дъщеря, която е съдия по професия. До 2019 г. тя официално се е представяла само с моминското си име, а през миналата година Илиана е добавила към фамилията на баща си и Цековска, което издава, че вероятно е сключила брак.

Източник: Ретро

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.