Водещите новини
Home » България » ПАЗАР КАТО ЗА ПОСЛЕДНО! Българите развързаха дебели кесии
ПАЗАР КАТО ЗА ПОСЛЕДНО! Българите развързаха дебели кесии

ПАЗАР КАТО ЗА ПОСЛЕДНО! Българите развързаха дебели кесии

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Огромно море от народ заля центъра на София! След като заради извънредните мерки срещу COVID-19 бяха затворени магазините в моловете, хората се юрнаха на тумби да купуват подаръци от магазините на столичния булевард „Витоша“, видя репортер на ПИК.

Днес през целия ден на пешеходния булевард, през работно време, стотици дефилираха надменно с торби на скъпи марки в ръце и се редяха на дълги опашки пред магазините за дрехи и парфюми. Не липсваха и мющерии от всички краища на страната, решили да се изфукат пред близките си, че могат да си позволят изключително скъпи армагани от София.

Най-лошото обаче е, че повечето от тях не слагат маски въпреки разпореждането, че където има струпване, маски трябва да се носят и навън.

Освен това се вижда, че дори в 9-месечна пандемия и криза, нашенците не са чак толкова закъсали, след като развързват яко дебели кесии за най-различни стоки от най-скъпата улица в България.

Същата картинка е и в големите търговски и хранителни магазини. Там огромни тълпи с мераклии да напълнят хладилниците си и да се заредят със здраво плюскане за предстоящите празнични дни, се тълпяха пред входовете, неспайзвайки никаква дистанция. Паркингите се оказаха задръстени, а същата беше ситуацията и в магазините, където цели семейства се блъскаха пред щандовете, естествено със свалени под носовете и устите маски.

Така за пореден мярката със затворените молове и ресторанти, която има за цел да съхрани медиците и живота на хората, напълно се обезмисля при продължаващото струпване на хората в магазините и нулевото спазване на мерки.

 

Източник: pik

About Натали Славова

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.