Home » Живот » Пътят към успеха на Славена Вътова минал през рецепция в заведение, болница в Испания и складове в Милано
Пътят към успеха на Славена Вътова

Пътят към успеха на Славена Вътова минал през рецепция в заведение, болница в Испания и складове в Милано

Славена Вътова, която се изявява в журито на шоуто „България търси талант” по Би Ти Ви, е стартирала трудовия си стаж едва на 19 години, научи 365novini

Две години след като е спечелила титлата „Мис България 2006”, вместо да обикаля по светски събития, красавицата, родена в Шумен, заминава в Палма де Майорка при майка си и брат си. За кратко време Славена научила испански език и сменила две работни места, след което се върнала за кратко в България, само за да замине отново, но за Минало.

Когато пристига в Палма де Майорка, Славена била амбицирана да се справи, макар че не знаела и дума испански. Владеела само немски и английски език, които усвоила в Първа частна английска гимназия в София. Преместила се от Шумен в десети клас, тъй като покрай конкурсите за красота започва да получава предложения за снимки в списания и пътуванията до столицата зачестяват.

След като се дипломира, Славена се решава нова промяна.

Загърбва съблазнителния свят на модата и заминава за Палма де Майорка, където първо започва работа в „Хардрок кафе”. Английският език бил достатъчен, а и отпаднал и проблемът с липсата на документи. „Оказах се късметлийка, защото точно тогава обявиха, че българи и румънци може да работят в страната и седмица по-късно се върнах с готови разрешителни”, споделяла е Славена. Тя започнала работа на рецепция. Посрещала клиентите, развеждала ги из музейната част, разказвала за всяка изложена вещ, подарена от популярна музикална звезда.

Славена отговаряла на въпроси и насочвала посетителите към сувенирния магазин или към заведението. Оказало, че английският й език хич не е достатъчен. Много от клиентите задавали въпросите си на испански и Славена не разбирала нищо.

„Първите дни влизаха хора, говореха ми, нищо не разбирах и сълзите ми се стичаха от бяс и безсилие”, признавала е красавицата. Славена била твърдо решена, че ще се справила. Записала се на уроци, всеки ден на път за работа слушала испанско радио, вкъщи гледала местната телевизия, разговаряла повече на испански език с колегите си и на втория месец проговорила. На тази позиция Славена изкарала девет месеца. Повишили я в управител на ново заведение от веригата в Марбея.

Тя вече си била наела квартира в Марбея и багажът й бил събран, когато я потърсили от частна болница. Майка й била подала документите й там за работа малко преди да започне в „Хардрок кафе”. Предложили й по-добри условия с повече почивни дни и по-висока заплата. Славена се съгласила. Назначили я на позиция „Внимание към клиента”, което включвало обработване на документите на постъпващите, здравните застраховки, да приема оплаквания и да бъде връзката като преводач между пациент и лекар, тъй като имало много чужденци.

Задължение на нашенката било и да издирва роднините им и да съобщава вести.

В новата си работа красавицата се срещнала с всякакви истории, сред които и много драматични. Издържала година и половина на това психическо натоварване, след което решила, че това не е за човек на нейната възраст. Прибрала се в България и приятели й помогнали да си намери работа в складовете на големите дистрибутори на скъпи модни къщи в Милано. Славена преминала през сериозно обучение, след което започнала да приема и обработва поръчки, занимавала се и с фактурите. Работила около година и заради ангажименти в България напуснала.

Красавицата била поканена да бъде водеща на конкурса „Мистър България”, правила и фотосесии. После участвала в проект, посветен на наркозависимите, който се излъчва в предаването на Марта Вачкова „В апартаментът” по БНТ 1. Следва изявата й в предаването „Следващият, моля” по Тв 7, където бе асистентка на водещия Башар Рахал. Междувременно Славена продължи със снимките, включително и с фотосесии за мъжки списания извън страната, само че винаги с условието, че в кадрите няма да има нищо вулгарно.

През есента на 2016 г. става водеща на предаването „Спорт ТОТО” по Би Ти Ви, а после и на „Спортисимо” по БНТ. В момента е жури в шоуто „България търси талант” по Би Ти Ви.

В личен план миската е щастлива с любимия си Юлиян Цолов. Името на 41-годишният мъж известно време се споменаваше в медиите. Той е българският топброкер, който изтърпя 4-годишна присъда в Ню Йорк и успя да запази 4,45 млн. долара бонус, които е получил при преместването си от една компания в друга. Историята бе припомнена и когато се разбра за годежа на Славена и Юлиян.

Тогава красавицата заяви, че изобщо не се интересува какво тиражират вестниците за любимия й: „Всичко, което е трябвало да знам, съм научила от него в прав текст. Изписаното е много далеч и от двама ни и там ще си остане. А ние имаме прекрасни отношения”, отсече тя.

Двамата се сгодиха шест месеца след началото на връзката си. Славена и Юлиян се запознават в обща компания. Влюбват се от пръв поглед. Днес се радват на две дъщери Анна и Ема. „Ще ги подкрепя във всяко нещо, към което се насочат. Стига да имат данни и възможности в тази посока, бих ги подкрепила”, споделяла е Славена по въпроса дали би подкрепила дъщерите си, ако един ден тръгнат по нейния път с конкурсите за красота.

Славена Вътова изобщо не била женствена като малка, напротив – минавала за супер мъжкарана.

Не играела с кукли, обичала пъзели. „Постоянно се мъкнех с брат си. Носих неговите блузи и анцузи. Бях късо подстригана. Походката ми беше мъжкарска. Обичах да играя на стражари и апаши. 9 пъти съм си цепила главата. Не бях много кротка”, спомня си тя.

Майка й в един момент казала: „Ти си момиче, дръж се нормално!”. Имала приятелка, която правела курсове за модели, и записала Славена, за да си оправя походката и малко да се поизправи. „От тениса на маса много се бях изгърбила, защото е много важно там да си приведен.Започнах курсовете, пуснах си косата по-дълга, промених си походката”, споделя Вътова.

Първият конкурс за красота, който печели е този в математическата гимназия в Шумен. Приятели я записали. След него се явява на още няколко конкурса, а победите я о отвеждат до „Мис България”. Славена е носител на титлите „Топ модел Шумен” и „Мис Шумен”, след който автоматично била включена в регионалния „Мис Черно море”. Там се състезава с красавици от цялото Черноморие и околността.

„Нямах особено самочувствие, въпреки че се бях поошлайфала вече. Спечелих „Мис Черно море”, а преди да излезем за награждаването, погледнах към земята и си намерих стотинка. Казах си: „А, късметче”. Тогава една от организаторките ме чу и ми каза: „Ще видим, може наистина да ти е на късмет”. Като излязох и обявиха, че съм първа, отдадох спечелването на късмета от стотинката”, разказва Славена Вътова. Е, същия късмет красавицата има и в конкурса „Мис България”.

Хотарена

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.