Home » България » От болницата с извънредни новини след кошмара с натровените деца в Ямболско
От болницата с извънредни новини

От болницата с извънредни новини след кошмара с натровените деца в Ямболско

Няма деца в тежко състояние. Надяваме се че ще бъдат овладяни тези оплаквания. Това е клинична картина на хранително отравяне, но няма нищо драматично на този етап, съобщи д-р Валентин Вълчев от Спешна помощ, научи 365novini.

15 деца от ямболското село Хаджидимитрово на възраст от 7 до 12 години със съмнения за хранително отравяне. След преглед 14 от тях са настанени за лечение в ямболската болница. В късния следобед вчера учениците се почувствали зле и били откарани в спешния център в Ямбол с болки в корема и повръщане. Настанени са в инфекциозното отделение на болницата.

„То не ѝ беше лошо като се прибра, добре беше. Минаха 10 минути и почна да повърне и туй беше“, каза Недялка Михайлова, родител на едно от децата.

Очакват се резултатите от изследванията. Всички деца учат в съседното село Дражево.

Храната се доставя чрез кетъринг и с нея се хранят близо 1 300 ученици от община Тунджа.

Кмет на община Тунджа пък каза: Най-интересното е че става въпрос само за деца от Хаджидимитрово, а тази храна ядат всички деца от община Тунджа. В Дражево учат деца от Хаджидимитрово и Дражево нито едно Дражевско дете не е тук, само Хаджидимитровски и нито едно дете от други училища от нашата община които са консумирали същата тази храна.

След преглед 14 от децата са настанени в инфекциозното отделение на болницата под лекарско наблюдение, а за едно от децата родителите са предпочели домашно лечение. На всички деца ще бъдат направени изследвания и най- късно в сряда ще бъде ясно каква е причината за неразположението. Всички пострадали деца учат в съседното село Дражево.

Храната, която им се предоставя е на принципа на кетъринг и с нея се хранят близо 1 300 ученици от община Тунджа. В момента представители на здравната инспекция и областната дирекция по безопасност на храните извършват проверки в училището в Дражево.

Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.