Home » Топ новини » Огнян Стефанов попиля Борисов. Къде си тръгнал със 17 процента одобрение? Пак ли разчиташ на лъжи?
Огнян Стефанов попиля Борисов. Къде си тръгнал със 17 процента одобрение? Пак ли разчиташ на лъжи?

Огнян Стефанов попиля Борисов. Къде си тръгнал със 17 процента одобрение? Пак ли разчиташ на лъжи?

Всички партии, претендиращи, че изразяват въжделенията на протестите от миналото лято, продължават да ни убеждават колко са си близки. Комплименти, заявки за общи бъдещи действия чуваме постоянно. Все нещо обаче пречи.

А можеше да е съвсем различно.

Последните социологически изследвания – при всички условности, съмнения и недоверия – показват, че ГЕРБ-СДС ще са първи на изборите за парламент с около 22%. Представете си какво надуване ще бъде, какъв порой от претенции и самохвалство. Борисов ще обикаля страната, а Севда ще излъчва видеа как народът му е отредил главната роля. А уж идеята беше борисовия модел да бъде приключен. Нали месеци наред хиляди българи искаха оставката му и тази на Гешев?

Бедна ви е фантазията, какви провокации ще бъдат организирани заради летящите нагоре цени, резултат именно на старото управление, но ще го прехвърлят на гърба на новите. Гаранция.

Не ставало бързо и лесно премахването? Дали?

Предвижданите резултати на политически сили на идващите избори: БСП – около 16%, „Демократична България“ – също около 16%, „Има такъв народ“ – около 16%. Прибавете „Изправи се България! Ние идваме!“ с около 5%. На новата формация „Продължаваме Промяната“ предполагаемият вот е около 9%. Сборът прави 62%!

Дори ако махнем БСП – процентите са 46. ДПС може да не влиза в плановете за бъдеща коалиция, но и то е заявило позицията си срещу ГЕРБ. По този начин съотношението става 72 срещу 22.

Важно е да знаем, че в момента ГЕРБ и Борисов са в пиково положение заради крамолите между новите политически субекти, несъставянето на редовно правителство и разпадането на 46-то Народно събрание. Експертите предвиждат спад по време на кампанията поне с 4-5 пункта на ГЕРБ и покачване с по 2-3 и повече процента от другите партии. Това променя ситуацията до малко над 80% срещу около 17 на ГЕРБ и Борисов. Погром!

Ще трябва да се спасяват в нелегалност. Край на наглите подвиквания в пленарна зала, на претенциите, назидателния тон, блокирането на законопроекти, пленарни заседания, брой председатели на парламентарни комисии, саботиране работата на институции, съдебна система, в частност прокуратурата, на тайни служби, доклади в Брюксел, клевети, нападки…

На Иван Гешев ще му се наложи да си тръгне сам. Ще започне масово напускане на „калинките“, а много от виновниците от предишното управление ще поемат към съдебната зала и затвора. Защото така е справедливо и така повелява законът.

Говорите за обединение, но не преди, след като се формира НС. Дори да го направите, ще е под канонада от всевъзможни звуци и пречки от нещо, което вече не трябваше да бъде никакъв фактор. Което трябваше да бъде занулено, заради вредите, нанесени на страната, на всички българи и всеки българин по отделно. На площадите бяха заедно десни, леви, център, екозащитници, висшисти, работници, ученици и студенти, пенсионери, хора с увреждания и пр. Всички те искаха промяна и посочиха виновниците, които да понесат отговорност. Как хората успяха да бъдат рамо до рамо, а вие все търсите причини да сте разделени?

Нарича се:

Предателство.
Слаба политическа култура.
Загърбване на обществения интерес.
Незачитане гласът на гражданите.
Партиен егоизъм.
Обслужване егото на вождове и подвождове.
Зависимости.
Задкулисие.
Глупост.

Горните сметки може да изглеждат наивни и елементарни, но са много по-близо до живота, отколкото всички тънки, дебели, хитри, тъмни и сложни партийни пресмятания.

Огнян Стефанов

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.