Водещите новини
Home » Горещо » Няма вирус, няма страх: Готвят балове за 20 000 лв., партита с 300 гости…
Няма вирус няма страх: Готвят балове за 20 000 лв. партита с 300 гости...

Няма вирус, няма страх: Готвят балове за 20 000 лв., партита с 300 гости…

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Въпреки връщането на рестриктивните мерки срещу COVID-19, дванайсетокласниците в Благоевград запазват отсега ресторанти за абитуриентските си вечери. Родителите пък купуват рокли и костюми, разбра 365 Новини.

„Запазихме ресторант за 23 май. Засега сме дали само капаро от 100 лева“, споделя пред „Монитор“ абитуриентка от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост.

„Лошото е, че заведенията работят до 22 часа, но пък нали обещаха от 1 април да отворят дискотеките. Така че се надяваме да можем да съчетаем нещата“, допълва момичето.

Последният учебен ден за дванадесетокласниците е на 14 май. Тогава 29-те абитуриенти на ПГТЛП „Гоце Делчев“ смятат да се съберат в училищния двор. И за да бъде изпращането им подобаващо, вече са ангажирали и диджей.

„Готова съм за бала. Ще имам две рокли, една за изпращането на 14 май, а другата за бала. В момента се шие, ще излезе към 900 лева. Специална е и е само за абитуриентската, не мисля, че ще я облека по друг повод“, разказа бъдещата фризьорка от Симитли Емилия Димитрова.

„Поканихме 300 гости. При нас традициите са такива. Трябва да бъде пищно“, обясни абитуриентката, която е от заможно семейство. Тя коментира, че не може да определи колко е разумната сума за бал, смята, че това зависи от възможностите на хората, но специално нейната абитуриентска вечер с всички приготовления и гости ще излезе към 20 000 лв.

Вълненията си сподели и бъдещият готвач Александър Гогов, който си е харесал костюм за 800 лв. Заради пандемията, неяснотите при излизане от страната и писиар тестовете, абитуриентите не плануват традиционната втора вечер в Гърция, но обсъждат вариант да си организират празника някъде в България.

Освен абитуриентите от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост на същата дата – 23 май, в същото заведение завършването си планират да празнуват и 130-те дванадесетокласници на Професионалната гимназия по икономика.

Абитуриенти от други благоевградски училища също са направили резервации в двата популярни ресторанта, където през последните години по традиция се провеждат баловете, пише Dnes.bg.

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.