Home » България » Няма да повярвате какво унищожително нещо е готвел мъж в Плевенско!
какво унищожително нещо е готвел мъж в Плевенско

Няма да повярвате какво унищожително нещо е готвел мъж в Плевенско!

Собственик на самоделни пушки е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР и с постановление на наблюдаващия прокурор му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа. Това съобщи Мариана Цветкова, говорител на ОДМВР-Плевен, научи 365novini.

„На 19 юни на базата на оперативна информация е проведена специализирана операция в град Пордим за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с незаконно притежавани оръжия, взривни вещества и боеприпаси. За времето от 10.00 до 12.00 часа полицаи под ръководството на районен прокурор са извършили претърсвания в имота на 59-годишен жител на град Пордим.

В гараж на адреса са намерени 9 самоделно направени огнестрелни пушки – едноцевни, всяка с дължина 90 см, 22 калибър, и 559 патрони – 22 калибър. Установено е, че оръжията са със заглушители, имитират автомат „Калашников“ и са пригодени за скрито носене“, каза Мариана Цветкова.

По думите й задържаният е привлечен към наказателна отговорност за незаконно притежаване на оръжие. „В хода на разследването се изяснило, че незаконният арсенал е произведен в домашни условия. 59-годишният, който е със стругарски технически умения, сглобявал сам оръжията като използвал цевта на въздушни пушки и монтирал самоделен приклад с ударник.

С пушките са произвеждани изстрели и те били предоставяни за ползване на други лица. Предстои изясняване на самоличността им и целта на употребата на оръжието. Назначени са балистични и физико-химически експертизи“, допълни Мариана Цветкова.

„Собственикът на незаконния арсенал е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. С постановление на наблюдаващия прокурор му е взета мярка задържане под стража за 72 часа. С оглед сериозната обществена опасност на конкретното деяние ще бъде внесено искане в Районен съд-Плевен спрямо него да бъде взета най-тежката мярка „задържане под стража“ и привеждане в следствения арест. Образувано е досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай и екип на Районно управление на МВР – Пордим“, каза още Мариана Цветкова.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.